Un home amb mascareta passeja el gos a prop del mar a Atenes, aquest dimarts (Reuters/Costas Baltas)s

Grècia confirma el primer contagi per coronavirus entre els milers de refugiats

Es tracta d'una sol·licitant d'asil africana que ha donat positiu a l'hospital, on acaba de donar a llum

Juli Rodés AlmerActualitzat

Grècia ha confirmat aquest dimarts el primer contagi per coronavirus entre els milers de persones que viuen en els camps de refugiats del país.

Es tracta d'una sol·licitant d'asil africana resident en el camp de Ritsona, a 60 quilòmetres al nord d'Atenes, on hi ha unes 2.500 persones. La dona ha presentat símptomes quan estava en un hospital de la capital grega on acaba de donar a llum.

Les autoritats sanitàries estudien ara amb qui ha estat en contacte, per veure la traçabilitat del coronavirus. Tampoc no descarten que hagi pogut contagiar-se a l'hospital.

Un portaveu del Ministeri de Salut ha explicat que una persona que viu amb la dona ha donat negatiu.

 

Un home amb mascareta passa per davant d'un sensesostre a Grècia, aquest dilluns (Reuters/Alkis Konstantinidis)


Fonts del Ministeri de Migracions han explicat que no s'ha detectat cap cas de coronavirus en el camp, on ja s'ha habilitat una àrea d'aïllament en previsió que hi puguin aparèixer contagis.

Les agències humanitàries han advertit que els camps de refugiats de Grècia, on els migrants malviuen en condicions precàries, sovint amuntegats i sense la higiene necessària, són un lloc perfecte per a l'expansió del coronavirus.

El govern grec va decretar el confinament de la població el 23 de març, i també ha imposat la restricció de moviments en els camps de refugiats.

 

Guàrdia presidencial davant de la tomba del soldat desconegut, a Atenes, el 23 de març, primer dia de confinament a Grècia (Reuters/Alkis Konstantinidis)


L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), dependent de l'ONU, ha repartit sabó i productes de neteja entre els habitants dels camps de refugiats, i en desinfecta periòdicament les àrees comunes.

La Unió Europea està treballant conjuntament amb el govern grec en un pla d'emergència per reduir el risc de contagis entre la població migrant, i ja ha recomanat el trasllat de migrants a la Grècia continental per evitar els contagis a les illes.

Grècia, que té 11 milions d'habitants, va confirmar el primer contagi per coronavirus a finals de febrer.

Des d'aleshores, s'hi han registrat 1.314 casos i la Covid-19 ha causat la mort de 49 persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut