Idomeni

Grècia acusa tres dels voluntaris catalans detinguts a Idomeni d'aldarulls i resistència a l'autoritat

Quatre dels cinc voluntaris detinguts han quedat en llibertat i acusen les autoritats gregues de voler treure's de sobre els testimonis internacionals

RedaccióActualitzat
Grècia acusa d'aldarulls i resistència a l'autoritat tres dels cinc activistes catalans detinguts a prop d'Idomeni. Cinc voluntaris catalans van ser detinguts dimecres a Kilkís, a Grècia, a prop del camp de refugiats d'Idomeni. Dels cinc detinguts, només una noia està encara retinguda a l'espera que aquest matí passi a disposició judicial.

Segons han informat les autoritats gregues, a dos homes, se'ls vincula amb els aldarulls de dimecres a la frontera amb Macedònia, on es van llançar pedres als antiavalots, que van respondre-hi amb gasos lacrimògens. A la dona que han detingut, se l'acusa de resistència a l'autoritat.
 


Els agents van detenir dimecres vint-i-cinc voluntaris i dimarts, disset més. Els detinguts que ja han sortit en llibertat asseguren que no els han donat cap explicació i que els han registrat i els han revisat els telèfons mòbils. Tot, diuen, sense cap ordre judicial. Entre el voluntariat que hi ha a la zona, el malestar per aquestes detencions és evident. Asseguren que Grècia vol treure's de sobre els testimonis internacionals i que la policia secreta està identificant tots els voluntaris que arriben a Idomeni. L'activista i voluntària a la zona Sara Montesinos ha dit:

"Els voluntaris són al punt de mira de les autoritats gregues."

Montesinos ha explicat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que intenten "criminalitzar els refugiats i els voluntaris" i que "aprofiten quan els voluntaris són fora dels camps i estan sols per detenir-los". Un dels detinguts també ha explicat al programa que "ningú els ha dit el motiu de les detencions" i que no han tingut dret a la informació en cap moment i ha volgut deixar clar que "la premsa grega manipula en tot moment la informació".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut