Graven un os a la Vall d'Aran que no defuig la presència humana

L'entitat ecologista Depana reclama al Conselh Generau d'Aran que informi la població sobre què cal fer en cas de trobar-se aquest animal

RedaccióActualitzat

Graven un os a la Vall d'Aran a pocs metres de distància. A les imatges es pot veure que l'animal no només no defuig la presència humana sinó que hi ha moments que fins i tot mira directament a càmera. És a dir, cap a la persona que grava, que es creu que era un boletaire.

El vídeo ha corregut per les xarxes socials i ha alertat entitats com Depana. L'organització ecologista demana al Conselh Generau d'Aran que si es torna a observar l'os, apliqui mesures per foragitar-lo. Tal com van fer els agents rurals amb el que es passejava per la zona de la Bonaigua, a Alt Àneu, al Pallars Sobirà.

Les imatges van ser enregistrades fa uns dies en un bosc de Baish Aran i es tractaria d'un os jove. De moment, però, l'administració aranesa assegura que no s'ha tornat a albirar l'animal en aquesta zona.

Així mateix, des de l'entitat ecologista reclamen més sensibilització i que l'executiu informi la població sobre què cal fer en el cas de trobar-se un os:

Depana assegura a la seva pàgina web que el rist d'atac per part d'un os "és petitissim", ja que "tan sols s'han produït vuit incidents amb contacte físic els darrers trenta anys a la serralada Cantàbrica i dos als Pirineus", i cap d'ells amb "desenllaç fatal"

Tot i això, alerten que cal ser prudent i han creat una guia amb consells per saber com actuar davant la presència d'aquest animal i així evitar ensurts. Entre les recomanacions, hi ha la de no cridar ni córrer si l'os es troba a una distància curta:

"Convé fer-se notar, sense escarafalls ni veus, per tal que canviï el seu recorregut abans que no sigui massa a prop. Cal evitar que ens vegi com un perill; per tant, cal no córrer ni cridar i, encara menys, amenaçar-lo i enfrontar-s'hi."

Ara mateix, hi hauria prop d'una vuitantena d'ossos al Pirineu. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut