Graven per primer cop dofins interactuant amb xarxes de pesca a la Costa Brava

Els animals aprofiten l'activitat pesquera per trobar aliment amb més facilitat

Redacció/AgènciesActualitzat

Una investigació sobre el comportament dels dofins amb les barques d'arrossegament ha permès enregistrar per primer cop aquests animals interaccionant amb les xarxes de les embarcacions a la Costa Brava.

L'estudi l'està duent a terme l'entitat de conservació, estudi i divulgació SUBMON. Des del gener està analitzant com es comporten els dofins mulars quan persegueixen les xarxes de pesca amb l'ajuda de diverses càmeres subaquàtiques col·locades a les xarxes.

A més d'aquestes càmeres, els investigadors han acompanyat en les seves sortides diversos pesquers, i en 8 de les 13 ocasions han pogut observar com els dofins segueixen les embarcacions durant l'activitat. De moment, han obtingut gravacions dels dofins nedant al voltant de les xarxes buscant aliment i agafant peixos atrapats a la part exterior.

Amb els registres de conducta d'aquestes observacions, SUBMON analitzarà aquestes dades per trobar patrons que es repeteixin. Amb l'estudi d'aquests comportaments esperen poder concretar l'activitat dels dofins durant la pesca per prevenir danys als animals i també a les embarcacions.

De moment, s'han instal·lat càmeres en dos vaixells que operen des dels ports de Roses i Llançà, en una zona on la població d'aquests animals és superior a la mitjana. Entre el 2017 i el 2021, la mateixa entitat va fer un seguiment d'aquesta espècie de dofí al parc natural del Cap de Creus, on van poder identificar més de 400 exemplars.

 

ARXIVAT A:
CiènciaEcologiaRecerca científica
Anar al contingut