Alaska

Graven dos furtius matant a trets una ossa i dos cadells mentre hibernaven a Alaska

Una càmera del servei forestal d'Alaska capta la cruel seqüència de la mort a trets dels tres ossos dins el seu cau i les imatges indignen els EUA

RedaccióActualitzat

Dos homes, pare i fill, s'acosten amb esquis fins al cau on una mare ossa i els seus dos cadells passen la hibernació en una illa d'una remota regió d'Alaska. Treuen les seves armes i disparen diverses vegades contra l'ossa negra. Un cop morta, la treuen del cau i s'hi fotografien en diverses posicions. Després tornen a entrar al cau i disparen, ara sí, contra els dos cadells que hibernen. També els maten.

A l'exterior, esquarteren els tres cadàvers. Exclamen orgullosos i confiats: "Mai ens podran relacionar amb això."

S'equivocaven. El Servei Forestal del Departament de Pesca i Caça d'Alaska havia instal·lat una càmera penjada en un arbre pròxim per seguir l'evolució de la família d'ossos. La càmera enregistra la cruel escena.

Dies més tard, per segon cop, pare i fill tornen al lloc de la matança. Volen netejar l'escena. No volen que quedi cap rastre de la mort a trets dels tres ossos. Matar femelles d'os amb cadells en època de criança està prohibit a Alaska.

Massa tard. La gravació existeix. Ara, l'associació animalista "The Human Society of the USA" l'ha difòs a la seva pàgina web:

- AVISEM QUE LES IMATGES SÓN MOLT IMPACTANTS I PODEN FERIR SENSIBILITATS -

 

 

"Una brutalitat que aviat pot ser normal"

"The Human Society" alerta que matances cruentes com aquesta, que ara estan prohibides, poden ser legals d'aquí a poc. La llei federal d'Alaska prohibeix actualment aquestes pràctiques a les reserves nacionals de l'estat. Però l'administració Trump estudiar aixecar la prohibició de matar femelles d'os i cadells a petició d'influents grups defensors de la caça i de les armes.

L'ONG avisa que brutalitats com aquesta podrien ser legals d'aquí poc temps a les reserves naturals dels Estats Units.


Condemnats a tres mesos de presó

El vídeo de la mort a trets de la mare ossa i els dos cadells ha servit per poder jutjar els dos furtius. Andrew Renner, de 41 anys, i el seu fill Owen, de 18, han estat considerats culpables de 12 actes il·legals per un tribunal d'Alaska. Al pare l'han condemnat a tres mesos de presó i a pagar una multa de 9.000 dòlars. El fill ha pogut canviar la pena de presó per 30 dies de serveis socials. Tots dos han perdut la llicència de caça: el pare per 10 anys i el fill per 24 mesos.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut