Grans inversors del Banc Popular se senten enganyats i preparen reclamacions

El propietari de Naturhouse perd 45 milions i crea una plataforma que ja té prop de 3.000 afectats

Anna FarreroActualitzat

Félix Revuelta, propietari dels establiments de dietètica Naturhouse i amb inversions importants a diverses empreses, ha invertit al llarg dels anys més de 60 milions d'euros en accions del Banc Popular. Ara comptabilitza pèrdues de 45 milions d'euros, després que l'entitat fos venuda al Banc Santander a 1 euro i ha explicat a TV3 que ara s'han de buscar els culpables.

Està analitzant amb un equip d'advocats els últims anys del banc i les decisions que han pres els seus gestors les últimes setmanes. Revuelta no entén per què els reguladors no van actuar.

"Nos han tomado el pelo. Una quiebra no se produce de la noche a la mañana, no es decir es que quebró hoy. Viene anunciada ¿no? Pues suspende la acción, di la verdad y no engañes a la gente".

Ha creat una plataforma d'afectats que agrupa una cinquantena de grans inversors i prop de 3.000 petits inversors. Presentaran demandes individualitzades, i en cada cas es decidirà contra qui, si contra els antics gestors o contra els reguladors que havien de vetllar pel banc i els seus accionistes.

"Ahí está muerto, lo han matado creo que aquí todo el mundo ha ayudado".

Revuelta afirma que, fins pocs dies abans de la venda, tant el conseller delegat del banc, Emilio Saracho, com el ministre d'Economia, Luis de Guindos, asseguraven que el banc era sòlid i que per això molts inversors van continuar confiant que l'acció s'acabaria recuperant.

Creu que el Santander, que va comprar el Banc Popular per un euro, faria bé de compensar els accionistes. Proposa que aquesta compensació sigui superior als 33 cèntims que costava l'acció l'últim dia i potser no caldria arribar als 4 euros que costava fa dos anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut