Eleccions 28-N

Grans escenaris i convidats de pes per al final de campanya

Actualitzat
ERC és conscient que pot tenir una fuga de vots davant les noves opcions independentistes que concorren a aquests comicis. Davant d'aquest temor, el candidat, Joan Puigcercós, esgota les últimes hores de campanya fent crides al vot útil. Puigcercós ha demanat la concentració del vot al voltant d'ERC amb l'advertiment que la divisió pot propiciar que guanyi la dreta: "Dividint venceran ells. Dividint el vot guanyarà el PP i en aquestes eleccions no podem permetre de cap manera que dividint guanyin ells, que guanyi el PP, perquè prendrem un camí equivocat. Serà el camí de retorn a abans del 10-J i nosaltres volem que, quan el 10 de juliol aquest país va sortir al carrer i va dir ben clar que som una nació i nosaltres decidim, això ens porti a la independència nacional d'aquest país." Puigcercós ha fet aquest vespre un míting a Vic.

Des del pavelló esportiu de l'Hospitalet nord, el president del PP participa en l'acte de tancament de campanya davant de 4.500 persones, segons fonts del mateix partit. Rebut a crits de "presidente", "presidente", Mariano Rajoy ha demanat el vot dels qui van votar els populars a les generals del 2008: "Sóc aquí per demanar el vot a tots aquells que ens van donar suport en les passades eleccions generals, sóc aquí per demanar el vot de tots aquells que ja han decidit donar-nos el vot en les pròximes eleccions generals." Rajoy també ha promès que, si són decisius a Catalunya, el primer que faran és soterrar les vies del tren a l'Hospitalet.

Al Prat de Llobregrat, Joan Herrera ha definit ICV-EUiA com l'antítesi de CiU i ha reclamat el vot per a la coalició roig-i-verda. Herrera, convençut que està recuperant el vot perdut pel PSUC en altres conteses, adreça un doble atac als seus socis de govern, PSC i ERC: "La gent se'ns apropa i ens diu: 'Ei, aquest cop us voto'. Ens vota gent que no ens havia votat des de fa molt de temps. I ens anirà bé per una raó: perquè nosaltres no som l'esquerra que tira la tovallola, com d'altres, i perquè som l'esquerra que especula sobre com pactarà amb CiU."

Ciutadans tanca aquest dijous la campanya electoral al CCCB, el mateix lloc on el 2005 es va fundar el partit. Aquest dijous Albert Rivera també ha estat a Santa Coloma, on ha proposat un pacte anticorrupció i ha llançat aquest advertiment: "Qui governi Catalunya en la legislatura següent té una missió i un mandat, judicial també, que és complir aquesta sentència, i per tant, nosaltres exigirem políticament que així sigui, i evidentment si no es compleix, la justícia també haurà de dir-hi la seva."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut