Granollers posa en marxa una oficina per incentivar i acompanyar en la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges

ACN Granollers - L'Ajuntament de Granollers (Vallès Oriental) posa en marxa aquest mes de maig una oficina destinada a incentivar i acompanyar la ciutadania en la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges. L'Oficina de Rehabilitació Energètica es troba al carrer del Rec, on ja hi ha l'Oficina d'Habitatge, i des d'on s'oferirà un servei gratuït d'acompanyament per a comunitats de propietaris així com d'inquilins de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar. L'equip de l'espai està format per experts energètics que plantejaran opcions de millora en cada cas, així com un dinamitzador que farà recerca de possibles propietaris a qui els podria interessar fer les millores. A més, es destinaran 440.000 euros a subvencionar reformes.

L'Oficina de Rehabilitació Energètica estarà coordinada amb les Oficines Tècniques de Rehabilitació dels col·legis d'Arquitectes i Aparelladors i els d'Administradors de Finques, que hauran de validar la documentació tècnica per procedir a la reforma. A més de la rehabilitació, des de l'Oficina també s'incentivarà la promoció de les comunitats energètiques, es revisaran les factures de subministraments de llum o gas, entre d'altres, per reduir-ne l'import, i s'avançarà en la cobertura de la pobresa energètica.

A través dels fons europeus Next Generation, es procedirà a cobrir les millores en matèria d'eficiència energètica a través de subvencions de diferents tipus. A banda de l'aportació econòmica procedent d'aquest fons, el consistori cobrirà amb 440.000 euros aquest 2022 les ajudes.

A més també hi caldrà afegit els beneficis fiscals que pugui aplicar l'Ajuntament, com ara la bonificació de l'IBIU per haver instal·lat sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric per a l'autoconsum. 

Anar al contingut