Granollers

Granollers estrena una obra muntada per tartamuts que reivindica que se'ls tingui en compte

El Teatre Auditori de Granollers ha estat aquest dissabte escenari d'una obra molt especial. "Vidas melódicas" recorre la vida d'un avi tartamut aturant-se en els episodis més dolorosos, pel rebuig social o per la por personal. Amb aquesta obra, al darrere de la qual hi ha la Fundació Espanyola de la Tartamudesa, el col·lectiu reclama que se'ls accepti en tots els àmbits amb normalitat, amb igualtat, perquè la tartamudesa no pot ser un motiu de marginació i que se'ls doni temps per expressar-se.

Actualitzat
Dels 36 actors de "Vidas melódicas", 12 són tartamuts. Fer teatre els és teràpia, però l'objectiu és la reivindicació, un clam per la igualtat a tota la societat, per poder acabar les frases per ells mateixos i no que els altres se'ls avancin. A l'Estat espanyol hi ha 800.000 afectats per tartamudesa.

L'obra està inspirada en el "Conte de Nadal" de Charles Dickens i narra la història d'un avi i el seu nét, els dos tartamuts, però amb diferents perspectives, ja que mentre l'avi és pessimista i explica la part negativa d'aquesta disfunció, el nen és optimista i simbolitza el futur.

L'obra de teatre l'ha promogut la Fundació Espanyola de la Tartamudesa i ha estat dirigida per Bertus Compañó. Els diners recaptats es destinaran principalment a nens i nenes. Un tractament a temps pot corregir-ne el 80% dels casos.

Anar al contingut