Grande-Marlaska durant la seva intervenció al Senat (EFE)
Grande-Marlaska durant la seva intervenció al Senat (EFE)
Madrid

Grande-Marlaska sobre els presos independentistes: "No em consta cap tracte desigual"

Ciutadans assegura al Senat que els presos han arribat a rebre fins a 21 visites en un dia

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior ha explicat al Senat que no té constància de cap tracte de favor per part de la Generalitat cap als polítics independentistes empresonats. Grande-Marlaska ha respost recordant la falta de competències del govern espanyol a la senadora de Ciutadans Lorena Roldán, que assegura que els presos han arribat a rebre fins a 21 visites en un dia.

El ministre considera que els presos en qüestió no tenen cap tracte de favor:

"En matèria d'institucions penitenciàries les competències estan transferides a la Generalitat de Catalunya. No em consta de cap manera un tractament desigual."

 

Grande-Marlaska ha subratllat que ell parteix de la base de la confiança entre les institucions.

Lorena Roldán ha acusat el ministre de propiciar "un pacte de la presó" per deixar "en mans de Torra" la custòdia dels dirigents independentistes en presó preventiva. "Es deuen als nacionalistes, cal pagar les hipoteques i les estan pagant, sense escrúpols", ha denunciat Roldán, que ha criticat el govern de Pedro Sánchez per estar disposat a "negociar els pressupostos en una cel·la" o a "carregar contra les víctimes del terrorisme" perquè no els treguin "les claus de La Moncloa".

 

 

 

"La sentència d'Estrasburg sobre Otegi no qüestiona la justícia espanyola"

Sobre la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans de condemnar Espanya per no garantir un judici just a Arnaldo Otegi, el ministre de l'Interior ha rebutjat de manera contundent que aquesta sentència qüestioni la imparcialitat de la justícia espanyola. Als passadissos del Senat, Grande-Marlaska ha dit que "respecta" la decisió del Tribunal d'Estrasburg:

"Té tota la legitimitat del món. És la cort més important en matèria de drets i llibertats. Si estigués en entredit ho estaria la justícia dels 47 països del Consell d'Europa, ja que a totes aquestes nacions, alguna vegada, se'ls ha dit que han pogut vulnerar, en major o menor mesura, algun dret fonamental."

 

En aquest sentit, el responsable d'Interior ha recordat que Espanya és el país amb menys casos tractats pel Tribunal Europeu de Drets Humans, i al que menys vegades li han dit que ha vulnerat drets fonamentals.

Des del PDeCAT, Josep Lluís Cleries ha demanat al govern espanyol que no torni a cometre errors com el d'Otegi, i ha reclamat l'alliberament immediat dels polítics catalans empresonats. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, li ha respost que els líders independentistes són a la presó per haver comès delictes després de portar Catalunya a una situació límit.

ARXIVAT A:
Fernando Grande-MarlaskaGovern empresonatJudicial
Anar al contingut