Pla mitjà frontal del conseller d'Interior, Miquel Buch, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant la roda de premsa …
Pla mitjà frontal del conseller d'Interior, Miquel Buch, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Seguretat de Catalunya, el 6-9-18 (horitzontal).
Madrid

Grande-Marlaska sobre els Mossos: "Adequarem l'actuació als fets que vagin passant"

El ministre de l'Interior no ha confirmat que vulgui enviar 400 policies a Catalunya

RedaccióActualitzat

El ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska, ha negat aquest dimarts que les cartes que el govern espanyol ha enviat a la Generalitat aquest dilluns siguin una preparació per aplicar un altre cop l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

El ministre ho ha dit en una entrevista a l'emissora de ràdio Onda Cero, en la qual tampoc ha confirmat que tingui la intenció d'enviar policies a Catalunya els pròxims dies o setmanes.

Notícia relacionada - Calvo adverteix sobre els talls de carreteres dels CDR: "Adoptarem mesures"


"Que se'ns expliquin les raons"

Grande-Marlaska s'ha limitat a dir que ara espera la resposta del conseller d'Interior, Miquel Buch a la seva carta, i ha afegit que l'acció del seu govern dependrà del que faci el català.

Sí que ha reclamat que les accions dels CDRs del cap de setmana a les autopistes no es converteixin en "rutina", però que tampoc no siguin "esporàdiques":

"El que hem demanat és que se'ns expliquin les raons per les quals han pogut passar aquests actes que entenem que no poden ser una rutina en la vida dels ciutadans. Ni una rutina ni tampoc alguna cosa esporàdica."

"El que farem és el mateix que ha fet aquest govern des que governa: adequar la nostra conducta, la nostra actuació i les resolucions que haguem de prendre, als fets, tal com vagin passant. I sempre amb l'única finalitat de garantir l'exercici de drets i llibertats per al conjunt dels ciutadans i el compliment de la llei."

 

Fernando Grande-Marlaska i Miquel Buch en una imatge d'arxiu (ACN)

Notícia relacionada: Els CDRs aixequen les barreres d'una dotzena de peatges, en plena operació tornada


La comparació d'Aragonès

L'entrevistador ha preguntat al ministre per l'argument que va aportar aquest dilluns el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Aragonès va comparar el que va passar el cap de setmana a l'AP-7 amb el tall dels taxistes a Madrid a l'estiu pel conflicte amb les plataformes de vehicles amb conductor, que no va motivar un requeriment similar al govern de la Comunitat de Madrid.

Grande-Marlaska ha assegurat que llavors no es va tallar del tot el trànsit, i ha afegit que, en tot cas, era un conflicte "completament diferent":

"Pel que fa als taxistes i al conflicte laboral o empresarial o econòmic, com vulguem dir-ne, que mantenien amb una plataforma de lloguer de vehicles amb conductor, jo crec que la via estava afectada però no s'impedia la circulació per a la resta de ciutadans. A més, el conflicte que hi havia era un conflicte social, econòmic, crec que és una cosa completament diferent."

 

Les cartes les va enviar Grande-Marlaska a Buch, i també la vicepresidenta Carmen Calvo al vicepresident Pere Aragonès i el ministre José Luis Ábalos al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

La més contundent va ser la del ministre de l'Interior, que va dir a Buch que, si cal, ordenarà "la intervenció de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, quan procedeixi i en termes de proporcionalitat i necessitat."

ARXIVAT A:
PolicialFernando Grande-MarlaskaCDRMiquel Buch
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut