Grande-Marlaska i Delgado se saluden al Senat, aquest dimarts (EFE)
Grande-Marlaska i Delgado se saluden al Senat, aquest dimarts (EFE)

Grande-Marlaska sobre Delgado: "L'important no són les paraules, sinó els fets"

El ministre de l'Interior defensa la titular de Justícia després de saber-se que fa 9 anys s'hi va referir com a "maricón"

Actualitzat

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va referir-se al seu company de govern Fernando Grande-Marlaksa com a "maricón" fa 9 anys, però ell no creu que això sigui motiu per demanar-li la dimissió. "L'important no són les paraules, sinó els fets", ha afirmat el ministre de l'Interior, preguntat per les converses que s'han filtrat entre Delgado i l'excomissari de la Policia José Villarejo.

Grande-Marlaska ha negat sentir-se ofès per les paraules de Delgado, que aleshores era fiscal de l'Audiència Nacional.

El ministre ha defensat que se sent orgullós de formar part del govern de Pedro Sánchez:

"Aquest és un govern feminista, cohesionat i hi treballem dones i homes estupendament bé, com ha de ser. És que, a més, és el normal. A mi, parlar d'obvietats en una Espanya del segle XXI de vegades em costa molt."

La gravació prové d'un dinar que van tenir Delgado, Villarejo –ara en presó provisional per suborn, blanqueig de capitals i organització criminal- i l'exjutge Baltasar Garzón. La titular de Justícia ha negat haver-se referit al d'Interior amb les paraules que s'han fet públiques avui i ha assegurat que l'àudio està manipulat.

Grande-Marlaska ha afirmat que Delgado ni tan sols s'ha de disculpar perquè no l'ha ofès i ha assegurat que no pot "centrar-se en unes paraules en abstracte", sinó que cal anar "al que una persona és i representa i vol ser".

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOE
Anar al contingut