Grande-Marlaska: "No descartem tancar l'espai aeri"
Grande-Marlaska: El govern ja ha reduït al 50% el trànsit aeri (Europa Press/Isaac Buj)

Grande-Marlaska: "No descartem tancar l'espai aeri"

El ministre confirma que els vols internacionals a les Illes Balears i a les Canàries ja s'han suspès

RedaccióActualitzat

Els vols internacionals a les Illes Balears i a les Canàries s'han suspès. Ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha dit que aquestes restriccions aèries als dos arxipèlags se sumen a les que també s'apliquen a les fronteres terrestres espanyoles des d'aquesta mitjanit.

Grande-Marlaska ha explicat a la COPE que no descarta ampliar el tancament als aeroports per contenir la propagació del coronavirus:

"El tema dels aeroports estan reduïts al mínim. El govern ja ha reduït al 50% el trànsit aeri. En relació a les fronteres exteriors de la Unió Europea, avui hi ha un Consell Europeu on s'acordarà el que és procedent en aquest sentit i entenent les circumstàncies concurrents. Pel que fa a Espanya, ja s'ha acordat que els vols internacionals en relació amb els dos arxipèlags, les Balears i les Canàries, també han estat tancats."


El ministre ha dit que, a més dels vols, els ports també han estat pràcticament tancats al trànsit de persones: Grande-Marlaska ha assenyalat que "ens trobem amb una realitat dinàmica i, per tant, les decisions van adaptades a les necessitats del moment concret. I amb proporcionalitat."

Sobre el possible tancament de la UE a tercers països, el titular d'Interior espanyol ha remarcat que: "Es donaran els passos precisos, amb serenitat i autoritat, però sense por."
 

Grande-Marlaska:
Control policial a La Jonquera (EFE/David Borrat)


Fernando Grande-Marlaska ha explicat que la coordinació amb les policies autonòmiques es fa sense problemes, i ha subratllat el comportament "solidari" de la ciutadania espanyola:

"La majoria de la gent compleix la norma. Per a qui no ho faci, la norma estableix sancions i les aplicarem (···) La nostra és una ciutadania responsable i no veig que hi pugui haver aquests comportaments [comportaments criminals aprofitant la situació]. Tot i això, els nostres cossos i forces de seguretat de l'Estat garantiran sempre la seguretat en qualsevol escenari."


Tal com va dir aquest dilluns el ministre de Foment, José Luis Ábalos, el titular d'Interior també creu que l'estat d'alarma es pot estendre més enllà dels 15 dies.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaMobilitatSalutAeroports
Anar al contingut