Francisco Granados sortint del jutjat d'instrucció de Majadahonda (EFE)
Francisco Granados, un dels màxims implicats en l'operació Púnica (EFE)
Madrid

Granados sortirà de la presó si paga una fiança de 400.000 euros per la Púnica

Aquesta ha estat l'última decisió del jutge Eloy Velasco sobre l'operació Púnica després d'obtenir l'ascens que havia demanat dins l'Audiència Nacional. També deixa d'instruir el cas Lezo.

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha imposat una fiança de 400.000 euros a l'exconseller madrileny Francisco Granados per sortir de presó. Granados està empresonat des del 31 d'octubre del 2014 per la seva presumpta implicació en la causa per la denominada operació Púnica.

És l'última decisió d'Eloy Velasco sobre aquesta operació. El jutge deixa la instrucció dels casos de corrupció Púnica i Lezo que esquitxen el PP. A partir d'ara serà magistrat de la nova Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional. En una entrevista el mes d'abril, Velasco va dir que havia demanat un altre destí, perquè amb els mitjans disponibles no podia fer bé la seva feina.

 

 

El jutge ha decidit modificar la situació de presó incondicional del presumpte cervell de la Púnica arran dels últims escorcolls sobre la causa. Eloy Velasco considera que ha disminuït el perill de fuga després del temps en presó provisional i, per tant, creu que és positiu que Granados pugui anar "en altres condicions" al primer judici oral del cas, el de la xivatada que li va fer el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino, de la investigació de la UCO (Unitat Central Operativa).

En cas que dipositi la fiança, Granados haurà de comparèixer davant del jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. El jutge li demana que estigui sempre localitzable, en un sol domicili i sense poder sortir de l'estat espanyol si no és amb una autorització judicial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut