Granados es quedava un 20% de cada pis, segons un promotor del "cas Púnica"

David Marjaliza va declarar al jutge que l'exalcalde de Valdemoro i vicepresident de la Comunitat de Madrid va proposar i organitzar la trama corrupta

RedaccióActualitzat

Gairebé un any després que David Marjaliza va declarar davant del jutge Eloy Velasco, que instrueix la causa del "cas Púnica", aquest dimarts s'ha conegut el contingut de la seva declaració. Segons Marjaliza, Francisco Granados, llavors alcalde de Valdemoro, es va quedar un 20% de totes les promocions que va construir al municipi.

David Marjaliza, promotor immobiliari encausat al "cas Púnica", va declarar durant 13 hores davant del jutge, i en la declaració va donar molts detalls de com operava la trama. Segons Marjaliza, coneixia Granados perquè havien coincidit al PP -llavors Alianza Popular-, i quan aquest va arribar a l'alcaldia de Valdemoro, li va proposar aliar-se amb un altre promotor, Ramiro Cid, en una societat en què també hi participaria la dona del cap de gabinet de Granados, Ignacio Palacios.

El pacte que van fer preveia que Granados requalificaria terrenys i rebria a canvi, a través de la dona de Palacios, un 20% de totes les promocions que edifiquessin a la localitat. En reunions prèvies, aquest li assenyalava els terrenys rústics que havia de comprar i ell els comprava abans que es requalifiquessin en urbanitzables.

Després, l'ajuntament els facilitava l'aprovació de les promocions. Segons el relat de Marjaliza, a Granados no li va resultar complicat fer-ho:

"Els plecs eren tan amples que era fàcil que hi hagués una decisió política en un sentit o un altre, no hi havia tècnic que ho pogués parar. Hi havia tanta subjectivitat que era molt fàcil."

Segons Marjaliza, això va suposar per a Granados rebre entre 3.000 i 6.000 euros per cada habitatge que van construir entre el 1999 i el 2007.  Els diners es pagaven en negre, i es donaven en mà tant a Palacios com a Granados. Després de la declaració, Marjaliza va passar uns quants mesos a la presó, fins que el jutge el va deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut