Què has de saber si vas en cotxe al Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló?
S'han habilitat autobusos llançadora i la Renfe ha augmentat la freqüència dels trens cada 15 minuts (ACN)

Gran Premi de Fórmula 1 de Montmeló: afectacions, dispositiu de trànsit i accés

Hi haurà un carril addicional a la C-32, autobusos llançadora i més freqüència de trens Renfe per facilitar l'accés i la sortida del circuit

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana se celebra el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Montmeló i el Departament d'Interior ha posat en marxa un dispositiu especial per regular el trànsit, ja que s'espera que més de 120.000 espectadors aniran diumenge al circuit, segons els Mossos d'Esquadra.

El Servei Català de Trànsit posa en marxa des d'aquest divendres mesures especials per facilitar la mobilitat d'accés i de sortida al circuit a vies com l'AP-7, C-35, C-17, BV-5003 i BP-5002. Tanmateix, recomanen accedir en transport públic, en la mesura del possible. Així ho expliquen en un vídeo elaborat pels Mossos d'Esquadra: 

Carril addicional a la C-32

El Gran Premi de Fórmula 1 de Montmeló cau en un cap de setmana complicat de mobilitat pel festiu de dilluns, que ha obligat a fer un dispositiu especial de trànsit.

Per això, durant la tarda de diumenge, s'habilitarà un carril addicional a la C-32 nord com a alternativa de l'AP-7. Es recomana que els conductors que tornin del nord del país o vagin cap allà, ho facin pel Maresme, mitjançant la C-32 Nord. Els que circulin per l'AP-7, es recomana que aprofitin les hores vall, mentre se celebra la carrera o un cop ja ha acabat.

Per ajudar a fer una sortida més esglaonada i fluida, s'ha organitzat l'Open Track. Després de la cursa, els aficionats podran accedir a la pista per gaudir de la cerimònia de podi des de la recta del circuit i així trepitjar l'asfalt en el qual han competit.


Accés amb vehicle privat

Pels assistents que vagin amb vehicle privat, s'hauran de comprar els tiquets per accedir al pàrquing del circuit per avançat i de manera telemàtica, tot i l'augment de places de pàrquing que s'han habilitat al circuit. 

Un cop en el circuit, els tiquets s'hauran de bescanviar per un adhesiu en els punts habilitats i als accessos dels pàrquings, segons ha avisat la direcció del Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.


Accés amb transport públic

S'han habilitat diversos autobusos llançadora des del centre de Barcelona i des de les principals poblacions de la costa de Barcelona pels assistents que prefereixen anar-hi en transport públic.

També, Rodalies Renfe ha reforçat la freqüència dels trens que circularan cada 15 minuts cap a Barcelona amb una capacitat fins a 900 persones per cada tren. A més, dimecres Rodalies va anunciar que oferiria 40.000 places addicionals en els trens amb parada a Montmeló durant els dies 2, 3 i 4. 


Altres dispositius especials

El dispositiu, que s'allargarà tot el cap de setmana, es gestionarà conjuntament amb el Centre Satèl·lit de Gestió de Trànsit i Coordinació Local ubicat al CECOR del mateix circuit. 

A més, d'aquest desplegament, hi haurà dispositius especials de Mossos, Bombers i la Direcció General de Protecció Civil durant el desenvolupament de la carrera.

 

 

ARXIVAT A:
TrànsitMossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut