Gran part d'Alemanya reobre les escoles per als més petits després de dos mesos
Anglaterra preveu la reobertura dels centres educatius el 8 de març
Gran part d'Alemanya reobre les escoles per als més petits després de dos mesos
Berlín reobre les escoles després de 2 mesos sense classes presencials
Alumnes esperant entrar aquest 22 de febrer a l'escola Gustav-Falke de Berlín (Reuters/Annegret Hilse)

Gran part d'Alemanya reobre les escoles per als més petits després de dos mesos

Anglaterra preveu la reobertura dels centres educatius el 8 de març

RedaccióActualitzat
TEMA:
Educació

Les escoles d'Alemanya van tancar a mitjans de desembre i tot just ara, dos mesos després, bona part d'elles han reprès l'activitat presencial. Aquest dilluns han tornat a l'escola els alumnes de primer, segon i tercer de primària de Berlín i de 9 estats federats més. En d'altres, com Saxònia o la Baixa Saxònia, la reobertura va ser fa setmanes, mentre que a llocs com Bremen o Saxònia-Anhalt encara hauran d'esperar. 

També han reobert les escolesbressol, tancades durant el mateix període que les de primària. 

Durant aquests dos mesos, només han funcionat de forma presencial per acollir els fills de treballadors de serveis essencials. 

Berlín reobre les escoles després de 2 mesos sense classes presencials
Els alumnes de primer a tercer de primària han tornat a les classes presencials (Reuters/Annegret Hilse)


Les classes presencials no són obligatòries i, per tant, les famílies que ho desitgin, continuen tenint dret a classes telemàtiques si consideren que la situació de la pandèmia és massa perillosa.

De fet, part dels pares i mares han optat per aquest via, perquè a les escoles de ciutats com Berlín no s'han vist les cues que hi va haver l'abril passat, després del primer confinament. 

 

 

Els alumnes més grans i els negocis no essencials, fins al març 

Els alumnes més grans, de quart fins a sisè, encara no se sap quan tornaran a l'activitat presencial. S'especula que seria a mitjans de març. 


En l'horitzó hi ha la data del 7 de març que és quan, teòricament, han de reobrir els bars, restaurants, teatres, cinemes, discoteques i gimnasos, molts dels quals -petites i mitjanes empreses- estan ofegats econòmicament tot i les ajudes rebudes.

El fet és que la incidència del virus ha tornat a pujar per l'efecte de les noves variants i això fa témer que la reobertura se'n vagi més enllà. 

Alemanya s'ha fixat com a objectiu per avançar en la desescalada que el nombre de casos de Covid no sigui superior a les 35 noves infeccions per cada 100.000 habitants en 7 dies

 


Testos ràpids gratuïts i il·limitats a les farmàcies

Una de les novetats en l'estratègia d'Alemanya contra la Covid-19 és que es podran fer testos ràpids a les farmàcies, de forma gratuïta i il·limitada, segons va anunciar el ministre de Sanitat. 

El cas, però, és que hi ha molts dubtes sobre com es distribuiran i quants se'n podran fer. Moltes veus consideren que el ministre s'ha precipitat amb l'anunci. 

Els testos d'antígens també han arribat a les escoles. De moment només seran per als mestres, però encara els han d'explicar com els han d'utilitzar. 

El govern alemany podria, d'altra banda, canviar la llista de prioritats en la vacunació perquè mestres i educadors siguin en la segona posició, en comptes de la tercera. 
 

Anglaterra vol reobrir les escoles el 8 de març 

En el cas d'Anglaterra, la data que ha fixat el govern per reprendre l'activitat presencial a les escoles és el 8 de març, segons ha anunciat el ministre encarregat de la vacunació, Nadhim Zahawi. "Preveiem una reobertura gradual a tot Anglaterra, no regional", ha afirmat en declaracions a LBC Radio. 

El ministre ha avançat que en el mateixa data es preveu autoritzar que "dues persones puguin quedar a l'exterior per fer un cafè". En canvi, trobades més àmplies, de fins a 6 persones o dues famílies, hauran d'esperar fins al 29 de març. 

ARXIVAT A:
AlemanyaRegne UnitEducació Coronavirus Covid-19MenorsDesescalada

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut