El Vendrell

Gran festa al Vendrell per rebre els gegants robats Teresa i Salvador

Els van robar diumenge de matinada amb remolc i tot, i els van trobar divendres a la Plana Baixa

RedaccióActualitzat

El Vendrell està de festa. Aquest diumenge han donat la benvinguda a la Teresa i el Salvador, els dos gegants robats fa una setmana i trobats divendres a la carretera entre Nules i Moncofa, a la Plana Baixa.

Dissabte, a primera hora, membres de la colla dels Gegants i Nans del Vendrell els van recollir, en bon estat, per portar-los cap a casa. I aquest matí han estat rebuts amb tots els honors.

 

 

Joan Ferré, president de l'associació Gegants i Nans del Vendrell:

"Ha sigut una setmana una mica tràgica, de molts nervis, de molta tensió, i al final podem dir que el conte ha acabat bé i podem celebrar, al cap d'una setmana, la rebuda dels gegants a casa."

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell:

"Pensem que han anat d'excursió, pensem que han anat a fer una escapada d'una setmana per les platges de Castelló i ara ja han tornat a casa. Molt contents i satisfets de poder-los tornar a lluir."

 

 

Totes les entitats s'han reunit a la plaça Vella per rebre'ls. L'entrada a plaça dels gegants, de gairebé 90 anys, ha provocat emoció entre els vendrellencs, que no es volien perdre aquest retrobament, però també entre geganters vinguts d'arreu.

"Jo, de petita, em feien molta por, però ara també tenia por de perdre'ls", diu la vendrellenca Josepa Orpinell.

 

 

Aquestes figures tenen un gran valor patrimonial, perquè són del 1930, però també tenen un gran valor emocional per als vendrellencs.

La Teresa i el Salvador van desaparèixer diumenge passat amb el remolc on estaven guardats.

 

 

L'Ajuntament del Vendrell va demanar ajuda per les xarxes socials per recuperar-los. El remolc el va localitzar un membre de la colla gegantera de Borriana. Com a mostra d'agraïment, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat que convidaran tota la colla de Borriana per la Fira de Santa Teresa.

L'Ajuntament estudiarà si guarda els gegants en un altre lloc o bé si cal ampliar les mesures de seguretat per evitar nous robatoris.

ARXIVAT A:
Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut