Govern i AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació pels VTC

Govern i AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació pels VTC

Govern i AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació pels VTC

Pla sencer del líder d'Élite, Tito Álvarez, sortint de la conselleria de Territori i Sostenibilitat després de la reunió amb el conseller, Damià Calvet.

Pla sencer del líder d'Élite, Tito Álvarez, sortint de la conselleria de Territori i Sostenibilitat després de la reunió amb el conseller, Damià Calvet.

ACN Barcelona.-El Govern i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han ofert al sector del taxi que els vehicles VTC s'hagin de precontractar amb una hora d'antelació, segons ha explicat el portaveu d'Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez. La proposta també prohibeix que els cotxes d'aplicacions com Uber o Cabify puguin geolocalitzar els clients o circular per la ciutat sense servei. La proposta preveu que el decret de la Generalitat mantingui un mínim de precontractació de 15 minuts, ampliable segons la voluntat de cada ens municipal. En aquest sentit, l'AMB s'ha compromès amb els taxistes a garantir una hora de precontractació a l'àrea metropolitana. Els taxistes ara avaluaran la proposta i votaran dimecres a les 11 del matí en assemblea si mantenen la vaga i les mobilitzacions o tornen a treballar.

El comitè de vaga ha comunicat als taxistes concentrats que els responsables de Territori aprovaran dimarts que ve el decret llei que permetrà a les administracions locals d'ampliar el mínim de temps de precontratació, que entraria en vigor dimecres.Al seu torn l'AMB podria tenir enllestit el reglament metropolità aquest mes de febrer i la normativa entraria en vigor abans de les eleccions municipals. Una normativa que no contemplarà l'obligació de precontractar el servei d'un VTC superior a una hora, una mesura que des de l'ens metropolità troben "injustificable" jurídicament i així ho han traslladat al col·lectiu del taxi.La Generalitat ha explicat als representants dels taxistes que no hi ha viabilitat jurídica per incloure una precontractació mínima superior als 15 minuts al decret llei. Tot i això, ha promès que defensarà les entitats locals que trobin oportú ampliar aquesta limitació i que es personarà en el cas que s'impugnin aquestes regulacions dels VTC.Com a solució al conflicte que fa cinc dies que ha bloquejat el centre de Barcelona, el Govern també ha proposat prohibir en el decret a les companyies que operen amb llicències VTC d'utilitzar la geolocalització per captar clients. La conselleria s'ha compromès també a habilitar a partir de la setmana que ve un registre electrònic per controlar els cotxes VTC. "Ara mateix estan a cada cantonada esperant que els surti un servei. Això ja no podrà ser", ha assegurat el portaveu d'Élite Taxi.Després de donar llum verda a la proposta del Govern, la policia local i els Mossos podran multar directament els VTC que l'incompleixin amb multes que podrien arribar als 4.000 euros i comportar la immobilització del vehicle, ha explicat Álvarez. "Un cop aprovat el decret llei en cap punt d'Europa els VTC estaran tan regulats com aquí", ha celebrat el portaveu d'Élite Taxi.El col·lectiu del taxi votarà en una assemblea amb urnes a plaça Catalunya si accepta la proposta del Govern i aixeca l'aturada aquest dimecres a les onze del matí.