Barcelona

Gossos celebra els seus quinze anys d'història a L'Auditori de Barcelona

Quinze anys de vida ja els contemplen. Els Gossos han celebrat el seu quinzè aniversari amb un concert antològic a L'Auditori. Amb les entrades exhaurides des de feia dies, el grup de Manresa s'ha envoltat d'amics per celebrar el seu quinzè aniversari. Lax'n'Busto, Sopa de Cabra, Beth i Macaco han compartit l'escenari amb els manresans davant unes 1.900 persones. El grup ha interpretat cançons del seu últim disc, "Oxigen", un dels més venuts de l'any i pel qual han rebut nombrosos premis de la crítica. La nostàlgia també ha tingut lloc amb un repàs d'algunes de les seves millors cançons d'aquests 15 anys de trajectòria.

Actualitzat

Gossos va néixer l'any 1993 de la unió de quatre músics manresans que només comptaven amb les seves veus, tres guitarres i un baix. Fa cinc anys, el grup va iniciar un canvi de rumb que els ha confirmat com a referent en el panorama musical català. Amb l'últim disc han agafat oxigen per continuar corrent. Una aposta amb Dani Macaco, que s'atrevia per primera vegada amb el català i que s'ha convertit en tot un himne.

Quinze anys després, la formació ja ha editat nou discos i acumula diversos reconeixements, que van del premi de la Primera Mostra de Pop-rock per a joves fins als darrers premis Enderrock.

Tota aquesta trajectòria l'han recordat a L'Auditori en un concert on s'han sentit els seus primers temes, eminentment acústics, però també algunes de les cançons del seu darrer treball, "Oxigen", on predominen els sons elèctrics i molt més sofisticats.

Ara el repte és traspassar la frontera. De moment els Gossos marxaran a Holanda, on seran caps de cartell de dos grans festivals. És possible que l'aventura continuï per altres països d'Europa i per Llatinoamèrica.

Anar al contingut