Gossos assassinats i abandonats al Líban per la desinformació sobre el coronavirus

La policia busca els responsables dels enverinaments i els refugis demanen ajuda per atendre els animals abandonats

RedaccióActualitzat

Des del Líban ens arriba un nou exemple del mal que poden fer les "fake news" en temps de coronavirus. La por –no fonamentada– que els animals puguin contagiar les persones ha provocat escenes macabres.

Centenars de mascotes són abandonades al carrer, on també es poden veure gossos agonitzant després de ser enverinats o directament tirotejats.

Zeinab Razzouk, responsable d'un refugi d'animals, cuida una dotzena de gossos abandonats aquests dies. Fins ara, al refugi, es limitaven a recollir animals del carrer, però des de l'inici de la pandèmia els han d'anar a buscar també a cases on amenacen de deixar-los.

"Es tracta de persones formades que es troben en aïllament sanitari. Diuen que estan fent el confinament per salut, però que potser el gos infectarà l'edifici i que els hem d'anar a buscar. La gent s'ha espantat."

La gent s'ha espantat sobretot després que una televisió nacional fes córrer que les mascotes eren font de contagi.

 

Una "fake news" que ha tingut un macabre resultat: trampes amb carn enverinada als carrers que han mort desenes de gossos. La policia busca els responsables, a qui els pot caure dos anys de presó i 30.000 euros de multa.

 

Gossos abandonats al Líban pel coronavirus

Mentrestant, els refugis reclamen ajuda, i persones com Maggie Shaarawi, responsable de l'ONG Animals Líban, fa una crida que la gent es quedi amb un d'aquests animals abandonats.

"Demanem a la gent que obri les cases i que agafi un gat o un gos. Els donem el menjar i estris per a la brossa perquè no els suposi un cost addicional. L'únic que han de donar és amor i atenció."

Els gats també han estat abandonats per por que puguin encomanar els propietaris. La realitat, però, és que els pocs animals mallats han estat infectats per persones.

No hi ha cap prova científica que la infecció es transmeti d'animals a persones. Ho assegura l'Organització Mundial de la Salut, però ara també –per fer pedagogia– ho diuen els altaveus de vehicles policials que patrullen pels carrers.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut