Una plaça de Gòsol
L'escola Santa Margarida de Gósol tenia només sis nens matriculats fins ara.
Gòsol

Gósol podrà mantenir oberta l'escola després de la crida per atreure nous habitants

El municipi ha rebut uns quatre-cents correus de famílies interessades a instal·lar-s'hi

RedaccióActualitzat

El municipi de Gósol podrà, finalment, mantenir oberta la seva escola gràcies a la crida que va fer l'Ajuntament per atreure nous habitants. Han rebut uns 400 correus de famílies interessades a instal·lar-s'hi, i algun d'aquests missatges ha arribat, fins i tot, des de Mèxic. Finalment, quatre famílies amb nens ja han fet el pas i han decidit instal·lar-se al municipi. A més, n'hi ha tres o quatre més que s'ho estan rumiant, segons l'Ajuntament.

A més, el forn de pa del poble, un dels esquers oferts per atreure nous habitants, ha estat traspassat a una família de Tarragona que, a partir de l'estiu, el reobrirà.

Fa 20 dies l'escola Santa Margarida de Gósol tenia només sis nens matriculats, el límit d'alumnes obligatoris per mantenir-se oberta. L'Ajuntament va fer la crida i des d'aleshores han rebut centenars de trucades i correus electrònics de gent demanant informació. La majoria de famílies interessades són de Catalunya i algunes amb greus dificultats econòmiques i amb membres a l'atur.

El centre forma part de la Zona Escolar Rural Alt Berguedà i és una de les poques escoles que queden a la vall, després del tancament de la de Saldes l'any 2010. Les més properes són a Tuixent i Vallcebre.

Anar al contingut