Brussel·les

Google proposa establir normes de privacitat mundials en informació

El portal informàtic Google ha fet una crida a la comunitat internacional per a la creació de normes que permetin protegir globalment tant la privacitat com la seguretat de les persones i negocis en l'intercanvi d'informació. Així ho ha indicat el cercador líder mundial en un comunicat en què defensa que "desenvolupar noves regles de privacitat s'està convertint en una necessitat dels nostres dies en l'era tecnològica en què estem vivint". El conseller de Privacitat de Google, Peter Fleischer, ha fet aquesta proposta a la seu de la Unesco a Brussel·les.

Actualitzat

La petició de Google intenta reunificar, completar i ampliar les iniciatives sobre privacitat que s'han realitzat internacionalment fins ara. La companyia, per exemple, recorda que el 1980 l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va publicar la "Guia sobre la protecció de la privacitat i el flux transfronterer de dades personals".

Recentment, a més, hi ha hagut diverses iniciatives sobre protecció de dades en el marc de les Nacions Unides, del Fòrum de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic i de la Conferència Internacional de Comissaris sobre Privacitat.

Segons Google, "els telèfons mòbils, les targetes de crèdit, els correus electrònics, els blogs, les xarxes socials i les múltiples eines que ens faciliten i milloren les nostres vides en gran mesura i augmenten exponencialment l'intercanvi d'informació i comunicació ofereixen, també, nous reptes que cal tenir en compte".

Anar al contingut