Madrid

Google, Premi Príncep d'Astúries de comunicació i humanitats 2008

La Fundació Premis Príncep d'Asturies ha concedit el guardó en la categoria de comunicació i humanitats al buscador d'internet Google. El buscador està considerat el millor buscador de la història d'internet i permet a milions d'usuaris de tot el món accedir a coneixements i informació de forma ràpida i organitzada. Google s'ha imposat a l'altra finalista, l'agència fotogràfica Magnum.

Actualitzat
Google és el guanyador del Príncep d'Astúries de comunicació i humanitats. El buscador, considerat el millor buscador de la història de la xarxa, permet a milions d'usuaris de tot el món accedir a coneixements i informació de manera ràpida i organitzada. Va ser fundat fa deu anys pels nord-americans Larry Page i Sergey Brin. L'any 2004 va començar a cotitzar a borsa i fa dos anys es va convertir en la marca empresarial més ben valorada del món. En aquest temps ha diversificat molt la seva activitat i ja no es limita a buscar informació que contingui una paraula determinada, sinó que ha incorporat serveis com ara correu electrònic, notícies, publicitat, xarxes socials, blogs o els populars mapes per satèl·lit. Fa poc, Google també va comprar el portal d'imatges You Tube. Google competia per aquest guardó, dotat amb 50.000 euros, amb l'agència fotogràfica Magnum. Creada el 1947 per Robert Capa, en col·laboració amb Henri Cartier-Bresson, George Rodger i David Seymour, Magnum Photos està considerada una de les agències internacionals més prestigioses del món i ja havia estat finalista del Príncep d'Astúries en les dues edicions anteriors. Precisament, en les últimes edicions han guanyat el Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats Ryszard Kapuscinski i Gustavo Gutiérrez Merino, Hans Magnus Enzensberger, George Steiner, Umberto Eco, l'Instituto Caro y Cuervo de Colòmbia, el periodista Jean Daniel, els grans centres culturals europeus, National Geographic Society i les revistes científiques "Science" i "Nature", que el van obtenir conjuntament el 2007. Vida Digital: Es mereix Google el premi Príncep d'Astúries de Comunicació?

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oC4FAyg64OI&hl=es&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oC4FAyg64OI&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Anar al contingut