Google Maps inclourà informació sobre la incidència del coronavirus al món

Google Maps inclourà informació sobre la incidència del coronavirus al món

Incorporarà una nova capa als mapes amb els nous casos de cada territori els últims 7 dies i si hi augmenten o disminueixen

Josep Maria Camps ColletActualitzat

L'aplicació Google Maps ha anunciat que incorporarà informació als seus mapes sobre quants casos de coronavirus hi ha hagut l'última setmana en un territori determinat.

S'hi accedirà activant una nova capa de l'aplicació, i la dada anirà acompanyada d'una icona sobre si està augmentant o disminuint la incidència en aquest territori.

De la novetat, se n'ha fet ressò el perfil de l'aplicació a Twitter, que no ha precisat quan estarà actiu aquest servei nou:

"Per ajudar-vos a moure-us pel món de manera segura, començareu a veure informació sobre casos nous de Covid en una àrea amb dades de fonts com el The New York Times, la Johns Hopkins i la Wikipedia, en una capa nova de Maps."


A banda d'aquestes fonts, la informació sobre la incidència de la Covid-19 procedirà de dades oficials de governs i hospitals de tot el món, i també de l'OMS.

Xifra, icona i color

Mostra de la informació sobre la Covid-19 que es veurà a Google Maps 

A més de la xifra i la icona, el color de la capa també aportarà informació visual, en una gradació que anirà del gris al vermell fosc, passant pel groc i el taronja.

Segons ha informat l'agència EFE, aquesta capa s'activarà als 220 països i territoris dels quals ofereix mapes, i començarà a estar disponible aquesta setmana.


Els mapes del 324.cat

Pel que fa a Catalunya, el portal de notícies 324.cat ofereix des de fa temps mapes amb l'índex de risc de brot de Covid-19 per municipis i també per regions sanitàries.

S'elaboren amb informació del portal Dades Obertes de la Generalitat i amb un sistema de càlcul creat pel grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC.

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaCoronavirus
Anar al contingut