El paisatge d'Islàndia ara és més fàcil de visualitzar
El paisatge d'Islàndia ara és més fàcil de visualitzar

Google Maps guanya precisió i afegeix passos de vianants i elements del paisatge

Els mapes del gegant informàtic tindran més varietat de colors per representar el paisatge i s'afegeixen els passos de vianants a les grans ciutats

Google actualitza el seu servei de mapes a tot el món. A partir d'aquesta setmana, els mapes seran més precisos a l'hora de mostrar la representació del paisatge. A banda, també es millora la navegació dels vianants en algunes grans ciutats.

La nova versió promet tenir colors més brillants per tal de representar millor les característiques naturals del medi ambient. Per exemple, es podran distingir més bé els boscos, les glaceres, les platges àrides i els deserts, els llacs, els rius, els oceans i els barrancs a simple cop d'ull.

La vista "satèl·lit" cobreix el 98% de la població mundial, segons la multinacional. S'utilitza la tècnica "arc de Sant Martí", amb la qual s'analitzen les imatges i s'aplica un algoritme per determinar de forma automàtica quin és el tipus de paisatge, assignant una gamma de colors utilitzant el model de color HSV.

Els canvis s'aplicaran als 220 països on Google Maps dona suport, amb una cobertura de 100 milions de quilòmetres quadrats, o el que seria el mateix, 18.000 milions de camps de futbol.

El servei de mapes, que fa uns mesos va fer 15 anysutilitza colors diferents per diferenciar de forma més senzilla quins terrenys són àrids i desèrtics (grocs), quins estan coberts de boscos (verd fosc), matoll i herba (verd clar) i fins i tot quins estan nevats (blanc).

Amb l'actualització es pot veure millor la vegetació del desert al Marroc
Amb l'actualització es pot veure millor la vegetació del desert al Marroc (Google)

Millora els mapes urbans a les grans ciutats

Google també ha millorat els mapes urbans a les grans ciutats, i començarà a representar a escala els carrers en funció de la seva amplada, i també destriarà les calçades de les voreres.

S'aprecien els passos de vianants i les voreres
S'aprecien els passos de vianants i les voreres (Google)

A més, amb l'actualització es veuran els passos de vianants i s'inclouran dades d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. De moment aquesta funció estarà disponible a Londres, Nova York i San Francisco i, de manera gradual, arribarà a altres grans ciutats.

ARXIVAT A:
GoogleTecnologia
Anar al contingut