Recorreguts alternatius oferts ara mateix per Google Maps per anar de Vilafranca del Penedès a Sabadell

Google Maps et recomanarà la ruta amb què el teu vehicle contaminarà menys

L'aplicació permetrà escollir entre dièsel, gasolina, gas, híbrid i elèctric i calcularà el recorregut en què el vehicle emet menys gasos d'efecte hivernacle

Redacció/AgènciesActualitzat

Els responsables de Google Maps han anunciat aquest dimecres que l'aplicació incorporarà el càlcul de rutes de consum eficient d'acord amb el tipus de motor que porti el cotxe.

Amb aquesta funció, que està previst que s'incorpori les pròximes setmanes a Europa, els usuaris hauran d'escollir si el cotxe funciona amb gasolina, amb gasoil o amb gas, o si és híbrid o elèctric.


Ajustar el recorregut al consum estimat

Quan introdueixin l'origen i el destí del viatge, l'aplicació calcularà el recorregut concret amb el qual el vehicle emetrà el mínim de gasos d'efecte hivernacle, directament, o indirectament per generar l'electricitat consumida.

Per exemple, en autopista els cotxes dièsel consumeixen menys que els de gasolina o de gas, i els híbrids i els elèctrics són més eficients en contextos urbans, on cal arrencar i parar sovint.


Algoritmes d'aprenentatge automàtic

Per calcular-ho, Google Maps es basa en les recerques fetes pel Laboratori d'Energia Renovable dels Estats Units, el NREL, especialitzat en eficiència energètica.

L'empresa que gestiona l'aplicació hi ha afegit algoritmes d'aprenentatge automàtic, que ha entrenat amb recorreguts reals fets per vehicles amb les motoritzacions més habituals.

Ja funciona als EUA i al Canadà

És una funcionalitat que es va posar en marxa fa gairebé un any als Estats Units i fa mig any al Canadà, i asseguren que ha permès estalviar mig milió de tones de CO2.

L'empresa ha aprofitat l'anunci per recordar que l'aplicació ja permet localitzar els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i també rutes òptimes per circular en bicicleta.

Tot plegat per reduir emissions en un àmbit, el transport per carretera, que a Europa és el que emet més gasos d'efecte hivernacle.

 

 

ARXIVAT A:
GoogleMobilitat
Anar al contingut