La façana de l'edifici de Google amb les lletres impreses
Les oficines de Google a Mountain View, a Califòrnia (Reuters / Stephen Lam)

Google manté el teletreball fins a l'estiu de 2021 pel coronavirus

Es preveu que altres grans empreses del sector adoptin la mateixa mesura per protegir els treballadors

RedaccióActualitzat

Els empleats de Google podran treballar des de casa almenys durant un any més davant l'amenaça que representa encara el coronavirus, segons ha avançat el diari nord-americà "The Wall Street Journal".

La mesura afectarà uns 200.000 treballadors de les seves seves oficines principals; totes les dels Estats Units, més les del Regne Unit, l'Índia i el Brasil, entre les que s'esmenten. Fins ara, el gegant tecnològic ha obert algunes de les oficines més petites a Austràlia, Grècia i Tailàndia.

Google s'ha mostrat molt actiu durant la pandèmia fent recerca d'aplicacions i programari per protegir les persones de la Covid-19. El conseller delegat, Sundar Pichai, ha emès una nota als treballadors per explicar-los les noves mesures:

"Per donar als empleats la possibilitat d'organitzar-se, ampliarem el teletreball voluntari fins al 30 de juny de 2021 per a aquelles tasques que no requereixin ser a l'empresa."

 

Aquesta decisió pot arrossegar altres grans empreses a fer el mateix. Fins ara, Google comptava a fer tornar els treballadors a partir de gener de l'any que ve però de moment han decidit retardar el retorn mig any més.

L'interior d'una oficina de Google (Google)


En el mateix sentit, el conseller delegat de Twitter, Jack Dorsey, ha anunciat que els treballadors de la companyia podran treballar de manera indefinida des de casa. I fa poques setmanes, el mateix Mark Zuckerberg, cocreador i conseller delegat de Facebook, ja admetia que en un període d'entre cinc i deu anys, la meitat dels seus 45.000 treballadors podrien teletreballar.

 

De retruc, el treball en remot pot portar a desinflar la bombolla immobiliària al voltant de Silicon Valley, a Califòrnia, on es concentren les empreses tecnològiques, ja que el teletreball farà que els empleats puguin viure més lluny de les empreses i més allunyats, per tant, dels abusius preus de l'habitatge.

 

ARXIVAT A:
GoogleTecnologiaEstats UnitsCoronavirus Teletreball
Anar al contingut