La coproducció catalana "Google i el cervell mundial"
La coproducció catalana "Google i el cervell mundial"
Utah

"Google i el cervell mundial" i "Cyborg Foundation", dues produccions catalanes al Festival de Sundance

"Google i el cervell mundial" i "Cyborg Foundation" són dues produccions catalanes que participaran en el festival més important de cinema independent, el Sundance.

RedaccióActualitzat
Robert Redford donava dijous passat el tret de sortida del Festival de Sundance de cinema independent amb més pes internacional, que se celebra als Estats Units. Tot i ser extremadament complicat participar-hi, dos projectes catalans han aconseguit tenir lloc en l'edició del festival d'aquest any. Són el curtmetratge de Rafel Duran "Cyborg  foundation" i el documental "Google i el cervell mundial", una producció de Polar Star Films.

El visionari escriptor H. George Wells va posar la primera pedra amb el seu llibre "El cervell mundial", la protagonista del qual era una biblioteca universal on es podia accedir des de qualsevol part del món. Internet i, en aquest cas, Google Books han aportat la resta per aconseguir el relat que narra "Google i el cervell mundial", un documental que posa sobre la taula els factors bons i els dolents de l'era digital.

Cofinançada per TV3, aquesta ambiciosa producció serà una de les dotze pel·lícules que competiran en la secció oficial de documentals no americans. En un moment en què la tecnologia avança tan ràpidament, el documental català s'ha valorat pel seu caràcter reflexiu. "Ens va agradar la història de GoggleBooks per parlar del futur digital, per parlar de la privacitat, per parlar de l'accés a la cultura", afirma el director general i productor executiu, Carles Brugueres. De fet, la pel·lícula més esperada de l'edició d'enguany és la del fundador d'Apple, Steve Jobs.

D'altra banda, el curtmetratge "Cyborg foundation", realitzat per Filma-T Produccions, ve de guanyar un premi al festival Focus Forward, i està a l'espera de saber si guanyarà el primer premi del Sundance a la innovació. El fundador de l'Institut Sundance, Redford, va declarar al discurs d'inauguració que "la diversitat és la base de la vitrina del cinema independent".

Anar al contingut