Madrid

Google estrena l'Street View a Barcelona, València, Madrid i Sevilla

L'Street View ja és una realitat a Barcelona, València, Madrid i Sevilla. Google ha triat aquestes ciutats per estrenar a Espanya l'aplicació, que, a través de Google Earth, permet veure imatges dels carrers de les ciutats en 360 graus. Ficar la realitat a la pantalla de l'ordinador ha estat possible després que durant mesos vehicles del gegant tecnològic s'han passejat per totes quatre ciutats per captar les imatges, i aquesta activitat no ha estat, precisament, exempta de polèmica.

Actualitzat
Els vehicles de Google dotats de vistoses càmeres al sostre van arribar a Barcelona per capturar imatges de la ciutat al maig, i sis mesos després arriba l'estrena oficial del servei Street View. Barcelona, València, Madrid i Sevilla, les quatre ciutats amb més habitants, són les primeres d'Espanya on s'ha posat en funcionament, després que a Europa el popular servei de Google, complementari del Google Maps i del Google Earth, ja estigui disponible des de fa un parell de setmanes.

Aquesta aplicació, per a qui encara no la conegui, permet veure fotografies dels carrers d'una ciutat i moure-s'hi de manera virtual. La sensació és la mateixa que si realment caminéssim per aquell carrer, amb la petita diferència que les cares dels vianants i les matrícules dels cotxes han estat difuminades després de les queixes que el sistema va aixecar als Estats Units.

I és que per poder posar en marxa Google View, el gegant tecnològic ha hagut de fotografiar amb tota mena de detalls les ciutats, i aquesta activitat ha provocat les queixes -sobretot al país on es va iniciar el servei el 2007, els EUA- dels que pensen que atempta contra la intimitat de les persones, que es poden veure capturades per la càmera en situacions no sempre agradables.

Google View funciona de manera molt senzilla. Només cal pitjar el botó del ratolí i moure's en la direcció que es desitgi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut