Google esborrarà els historials compromesos "les pròximes setmanes" (Pixabay)

Google esborrarà de l'historial les visites a clíniques d'avortament als Estats Units

La companyia vol evitar que la policia utilitzi dades digitals compromeses als estats on estigui prohibit avortar

Google eliminarà les dades de localització que mostrin quan les usuàries visiten una clínica d'avortament, davant la preocupació que la policia pugui utilitzar un rastre digital per saber si una dona interromp un embaràs de manera il·legal als Estats Units.

Alphabet Inc, que agrupa Google i les empreses vinculades al buscador, ho ha anunciat arran de la recent decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units d'anul·lar la protecció del dret a l'avortament.

Emparant-se en aquesta decisió, pot ser il·legal interrompre l'embaràs a la meitat del país, i preocupa que, mitjançant una ordre judicial, es pugui aconseguir l'historial de recerca dels clients, la geolocalització o altres dades compromeses.

Un centre de Jackson, Mississippí, on es fan avortaments (Reuters/Rory Doyle)

Jen Fitzpatrick, vicepresidenta sènior de sistemes centrals i experiències de Google, ha explicat al blog de la companyia que alguns dels llocs que la gent visita "poden ser particularment personals" i ha citat concretament "les instal·lacions mèdiques com els centres d'assessorament, els refugis per a violència domèstica, les clíniques d'avortament, els centres de fertilitat, les instal·lacions de tractament d'addiccions, les clíniques de pèrdua de pes, les clíniques de cirurgia estètica i altres".

Per això ha anunciat, sense donar més detalls, que "les pròximes setmanes" se suprimiran aquestes entrades de l'historial d'ubicacions poc després de les visites.

Google també ha informat que l'historial d'ubicacions està desactivat per defecte i que, per als que el tinguin activat, és fàcil suprimir-ne les dades en qualsevol moment.

Confusió amb les recerques

Aquesta setmana, la Fiscalia de Nova York va demanar a Google que corregís els resultats de les recerques de clíniques per avortar de l'Estat, perquè a Google Maps hi sortien centres dedicats a convèncer les dones que continuïn amb l'embaràs.

Segons la fiscal general de Nova York, Letitia James, després de la decisió del Tribunal Suprem "és més important que mai que Nova York es mantingui fort per oferir un accés segur a l'avortament".

La doctora Shelly Tien examina una pacient en una clínica de Birmingham, a Alabama
Una clínica avortista dels Estats Units (Reuters/Evelyn Hockstein)

"Les novaiorqueses i les persones que viatgin a l'Estat han de poder confiar que Google Maps els brindarà una informació precisa i els dirigirà a una atenció real i segura", ha reclamat James en un comunicat.

Segons la Fiscalia, Google és conscient d'aquests errors i el 2018 ja va prometre investigar l'aparició dels centres antiavortistes en les cerques relacionades amb l'avortament a la seva eina.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsGoogleAvortament
Anar al contingut