Pàgina de Google AdWords, la plataforma de Google per contractar publicitat per promocionar una pàgina web i posicionar-se millor al buscador
Google AdWords, la plataforma de Google per contractar publicitat per promocionar una pàgina web i posicionar-se millor al buscador
Estats Units

Google cancel·la el deute de més de 100.000 euros del nen que volia promocionar el seu web

El nen, que volia ser youtuber, va contractar per error publicitat quan el que volia era inserir anuncis als seus vídeos

RedaccióActualitzat

La multinacional Google ha cancel·lat el deute que reclamava a un nen de 12 anys d'Alacant –i que superava els 100.000 euros– per la publicitat que el menor va contractar per error per promocionar la seva pàgina web.

En un comunicat, l'empresa ha assegurat que suspèn el "deute pendent" del menor. "Hem analitzat aquest cas i no hem rebut diners per part d'aquest usuari. Procedirem a cancel·lar el saldo pendent d'AdWords", afirma la companyia.

El menor volia ser un youtuber i, amb un amic de 15 anys, va crear una web relacionada amb el món de la música. El seu objectiu era cobrar als usuaris pels continguts difosos a través de YouTube i guanyar diners per inserir anuncis als seus vídeos pensant-se que així es faria d'or. No obstant, en lloc d'obrir el compte a YouTube, els menors es van equivocar i van obrir, a mitjans d'agost, un compte a Google AdWords, la plataforma de Google per contractar publicitat per promocionar una pàgina web i posicionar-se millor al buscador. Així, doncs, en lloc d'obrir un compte per guanyar diners, van obrir-ne un altre per pagar anuncis de la seva pàgina.

El tràmit per contractar la publicitat a Google AdWords és senzill. Només cal posar un correu electrònic, un número de compte i la pàgina web que es vol publicitar, en el cas dels particulars; només en empreses sí que es demana un CIF. Així que el menor va poder obrir el compte amb el número de la seva pròpia llibreta sense facilitar ni DNI ni l'edat, segons el diari "Información", que ha donat a conèixer el cas.

El resultat: en un mes Google va carregar al compte del nen més de 100.000 euros en concepte de publicitat. A començaments d'agost, el banc va alertar la família dels càrrecs que estaven arribant des de Google Ireland, per valor de 50, 100, 150, 638, 915 o 1.500 euros fins als 18.000 euros en una setmana, segons el mateix rotatiu. L'últim registre que va destapar tot el cas va ser el 26 de setembre passat, quan hi va haver un càrrec de 78.000 euros. I és que malgrat que el banc enviava avisos dels càrrecs al mòbil del menor, el menor es pensava que eren avisos d'ingressos.

La mare, segons "Información", ha explicat que el seu fill deia que es compraria un "munt de coses" amb els diners que guanyaven a internet, entre altres, una mansió. "No li vaig fer gaire cas. Vaig pensar que era cosa de criatures", ha assegurat la mare. Quan els pares van començar a demanar explicacions, el menor va tancar el web.

La família, que ja havia posat el cas en mans d'un advocat, denuncia la facilitat amb què els menors van poder obrir el compte sense que saltessin les alertes.

Anar al contingut