Gonzalo Boye surt de l'Audiència Nacional en llibertat sense càrrecs ni mesures cautelars
L'advocat Gonzalo Boye, aquest dimecres atenent els periodistes després de sortir de l'Audiència Nacional
Madrid

Gonzalo Boye surt de l'Audiència Nacional en llibertat sense càrrecs ni mesures cautelars

Podrà ser la setmana que ve a Brussel·les en la vista per l'euroordre contra Carles Puigdemont

RedaccióActualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha comparegut aquest dimecres a l'Audiència Nacional i n'ha sortit en llibertat sense càrrecs ni mesures cautelars.

Hi ha hagut d'anar després que aquest dilluns la Policia Nacional escorcollés casa seva i el seu despatx buscant proves d'un presumpte blanqueig de capitals.

Quan ha sortit, Boye ha explicat als periodistes que hi ha anat molt tranquil:

"S'han ratificat les manifestacions que jo ja havia fet sobre els fets, no tinc res a veure amb el blanqueig de capitals, i la seva senyoria no ha acordat cap mesura cautelar respecte a mi."

"La mateixa decisió de la jutgessa deixa molt clar que no considera que hi hagi cap tipus de raó per limitar el meu exercici professional ni els meus moviments."


Serà a Brussel·les el 29 d'octubre

L'advocat ha dit que la Fiscalia Antidroga ha demanat que s'hagués de presentar els dies 1 i 15 al jutjat, però no que no pogués sortir d'Espanya.

Ha afegit que això era contradictori i que la jutgessa també ho ha valorat així i no li ha fet cas.

Per tant, no té cap mesura cautelar i podrà ser la setmana que ve, el 29 d'octubre, a Brussel·les a la vista per tractar l'euroordre contra Carles Puigdemont.

La documentació sobre Puigdemont

L'advocat ha demanat a la jutgessa que s'elimini de la documentació d'aquest cas tota la informació relacionada amb la defensa d'altres clients seus, entre els quals Puigdemont.

Boye ho ha demanat perquè la Policia Nacional va copiar tot el contingut del seu mòbil i el seu correu electrònic durant l'escorcoll, i ha dit que "aclarirà qualsevol extrem que vulguin":

"Evidentment seguirà la investigació, perquè s'ha clonat el meu telèfon mòbil i el meu correu electrònic i a mesura que s'avanci en això aclarirem qualsevol extrem que vulguin."

Una mediació per a Sito Miñanco

En la declaració, que ha durat mitja hora, la jutgessa María Tardón li ha preguntat pel narcotraficant gallec conegut com a Sito Miñanco, també client seu fins fa pocs dies.

La jutgessa investiga si l'hauria ajudat a blanquejar uns 900.000 euros en metàl·lic intervinguts a l'aeroport de Madrid quan se'ls enduien a Colòmbia.

Segons Boye, ell es va limitar a tramitar davant el Servei de Prevenció del Blanqueig, el SepBlac, la petició de devolució d'aquests diners.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència Nacional
Anar al contingut