Una de les taules regirades del despatx de l'advocat Gonzalo Boye, on han entrat aquesta nit (Gonzalo Boye)
Una de les taules regirades del despatx de l'advocat Gonzalo Boye, on han entrat aquesta nit (Gonzalo Boye)
Madrid

Gonzalo Boye denuncia que han entrat i regirat el seu despatx, i diu que no l'intimidaran

La Policia Nacional va entrar al despatx de l'advocat el mes d'octubre en una investigació per blanqueig de capitals contra el narcotraficant Sito Miñanco

RedaccióActualitzat

Aquesta nit han entrat dins el despatx de l'advocat Gonzalo Boye. L'advocat de Carles Puigdemont ha estat qui ho ha anunciat a Twitter quan ha arribat al despatx i ho han trobat tot regirat, amb cables destrossats, papers per terra i calaixos oberts.

Segons Gonzalo Boye, sembla que a les persones que han entrat al seu despatx els ha interessat especialment el servidor de dades. Boye assegura que no aconseguiran "intimidar-lo" amb accions com aquesta:

 


L'advocat ha penjat diverses fotografies que mostren els ordinadors i diverses taules i fitxers de l'oficina regirats. També aclareix que no hi ha hagut cap robatori, aparentment, i tampoc ha trobat a faltar cap document. A l'empresa de seguretat no li ha saltat l'alarma, ni ha detectat cap intrusió. La policia s'ha presentat al despatx de l'advocat a les 10 del matí:

 


El mes d'octubre, la Policia Nacional va entrar al despatx de Gonzalo Boye per ordre de la jutgessa María Tardón de l'Audiència Nacional en el marc de les investigacions per blanqueig de capitals d'una causa contra José Ramón Prado Bugallo, Sito Miñanco. El narcotraficant gallec havia estat client de Gonzalo Boye.

L'advocat va denunciar en aquell moment que durant l'escorcoll, que va durar 15 hores, la Policia Nacional va fer una còpia del contingut del seu correu i el seu telèfon mòbil, suggerint que aquest era l'objectiu real de l'operació:

"No tenim cap relació amb el blanqueig de capitals ni cap organització criminal, relacionada amb el narcotràfic, per la qual s'ha ordenat el registre."

"El registre s'ha centrat a copiar correus electrònics i a bolcar tota la informació del meu mòbil. Res relacionat amb el motiu abans exposat."

 

L'advocat ha comentat irònicament que "almenys han embrutat menys que si haguessin posat un cap de cavall", en referència a l'escena de la famosa pel·lícula de Francis Ford Coppola "El Padrino" que exemplificava els mètodes d'actuació i intimidació de la màfia:

 



Carles Puigdemont, Quim Torra, Laura Borràs, Jaume Asens o Jon Iñarritu han denunciat l'entrada nocturna al despatx de l'advocat. Puigdemont parla d'"intimidació inacceptable", Asens diu que el fet d'atacar els advocats és un atac contra l'estat de dret i Iñarritu insinua que potser han tornat a entrar perquè "no van trobar res interesant en l'escorcoll legal d'ara fa tres mesos":  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència Nacional
Anar al contingut