Gonzalo Boye demana al Constitucional la suspensió cautelar de la inhabilitació de Torra

L'advocat de Quim Torra assegura que la sentència contra el seu defensat "no aguantarà travessar la frontera"

RedaccióActualitzat

L'advocat del president Quim Torra, Gonzalo Boye, ha demanat aquest dimarts al matí al Tribunal Constitucional la suspensió cautelar de la condemna contra el 131è president de la Generalitat que ahir, dilluns, va confirmar el Tribunal Suprem.

En el recurs d'empara, Boye demana que, mentre el Constitucional estudia el recurs, la condemna quedi en suspens, perquè, si al final el TC li dona la raó, li haurien causat un dany irreparable tot el temps que ha estat inhabilitat.

"En relació amb la suspensió de la pena d'inhabilitació especial com a pena principal [...], per evitar el greu dany irreparable que al mateix recurrent i a tercers provocaria l'execució de la referida sentència."

En el programa "Més 3/24", Boye ha defensat que "el que s'ha fet és enderrocar un president i un govern amb una sentència que no aguantarà travessar la frontera".

L'advocat de Torra ha assegurat que, en tot el procés --la fase d'instrucció, el judici oral i la cassació--, la defensa sempre ha pensat en Estrasburg, perquè sempre han sabut que és on es resoldria el cas. I que hi arribaran un cop la via constitucional desestimi el cas.

Boye també ha afirmat que el Suprem diu coses que contradiuen la jurisprudència existent.

"Diuen que les institucions no tenen dret a la llibertat d'expressió. Aquí no s'ha condemnat una institució, s'ha condemnat una persona."

"En tots els precedents del TC en casos d'inhabilitació de polítics en actiu s'ha concedit sempre la suspensió cautelar. Veurem si, una vegada més, s'aplica el dret de la minoria nacional o s'aplica el dret de la metròpoli."


Per Boye, la sentència no respon a totes les seves objeccions perquè les respostes no haurien pogut derivar en una condemna. "És sorprenent que seguim intentant tapar el sol amb la mà, perquè la realitat és que això és desproporcionat", ha assegurat, i ha afegit que el president Torra tenia dret a la llibertat d'expressió.

Boye ha tornat a posar en dubte la imparcialitat del tribunal que ha jutjat Torra recordant que "la pancarta de 'Llibertat presos polítics' era una crítica als magistrats de la sala segona del Suprem, que són els que han jutjat el president".

"No era un període electoral ni per al president Torra ni per a la Generalitat. Eren unes eleccions estatals i unes eleccions europees, en què el president Torra no jugava cap paper."


És per això que Boye defensa que s'ha creat una jurisprudència específica amb el cas de Torra.

"Si fos polític en exercici, estaria preocupat per la jurisprudència que es crea 'ad hoc' per als catalans, perquè qualsevol dia es crea per als altres polítics."

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàTribunal Suprem
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut