Madrid

Gomendio avisa les autonomies que el decret de castellà s'implantarà "tant sí com no" el curs vinent

La secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, ha dit després de la conferència sectorial d'Educació que el decret relatiu a l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular a les comunitats autònomes amb llengua cooficial s'aplicarà el curs que ve "tant sí com no".

RedaccióActualitzat

La secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, ha afirmat que el decret llei que desenvolupa la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) relatiu a l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular a les comunitats autònomes amb llengua cooficial s'aplicarà "tant sí com no" el curs escolar 2014/2015.

Gomendio ha fet aquestes declaracions al final de la conferència sectorial d'Educació que s'ha celebrat avui, a la qual no ha assistit la consellera catalana, Irene Rigau, en rebuig al decret. La número dos del ministeri ha urgit les autonomies amb llengües cooficials a reunir-se amb "celeritat" si s'ha de crear un grup de treball, tal com han demanat Catalunya i el País Basc, que resolgui les discrepàncies que puguin sorgir.

La secretària d'estat ha ressaltat que el Ministeri està "obert" a debatre aquesta qüestió, però ha insistit que si es crea un grup de treball cal que es faci amb "celeritat" perquè "el curs vinent s'implantarà" el decret.

Gomendio ha indicat que "no ha estat possible" debatre la constitució d'aquest grup de treball en una "reunió bilateral" i ha dit que el ministeri té el deure de "garantir" l'educació en castellà a aquelles famílies que ho sol·licitin. A més, ha comentat que no es tracta de rebre l'educació en castellà "al 100%" a les comunitats amb llengua cooficial, sinó que algunes assignatures es facin així.

La secretària d'estat també ha explicat que Rigau es va posar en contacte amb Wert per demanar que es retirés de l'ordre del dia de la sectorial el punt sobre el decret de l'ensenyament en castellà, però que aquesta petició no es va poder atendre perquè les altres autonomies tenien dret a tractar aquest tema.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut