Golmés acollirà l'únic autocinema de Catalunya

Es farà tots els divendres i dissabtes de juny, i preveu reunir més de 200 vehicles a l'antiga discoteca Big Ben del Pla de l'Urgell
Golmés acollirà l'únic autocinema de Catalunya

Golmés acollirà l'únic autocinema de Catalunya

Es farà tots els divendres i dissabtes de juny, i preveu reunir més de 200 vehicles a l'antiga discoteca Big Ben del Pla de l'Urgell
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
L'antiga discoteca Big Ben a on s'ubicarà el primer autocinema de Catalunya (ACN/Oriol Bosch)

El primer i únic autocinema de Catalunya estarà situat a Golmés, al costat de l'antiga discoteca Big Ben, al Pla d'Urgell, i s'inaugurarà dissabte 30 de maig a les vuit del vespre amb una pel·lícula sorpresa, que s'apunta que podria ser "Joker".

La iniciativa es preveu com una "activitat extraordinària, excepcional i temporal ateses les circumstàncies actuals", segons l'alcalde del municipi, Jordi Calvís, que ha afegit que l'objectiu és "activar la restauració a la zona".

Es farà tots els divendres i dissabtes de juny, i preveu reunir més de 200 vehicles per sessió, amb una pantalla de 10 metres d'amplada. Les entrades tindran un cost de 5 euros i un 20% dels beneficis es destinaran a la lluita contra la Covid-19.

El terreny on s'ubicarà el primer auto cinema de Catalunya.ACN/Oriol Bosch

La iniciativa d'aquest autocine ha nascut de la mà de l'Ajuntament de Golmés i el restaurant Resquitx, amb el suport de l'empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc.

L'autocine ha estat presentat aquest dimarts, i serà una instal·lació única a Catalunya que funcionarà tots els divendres i dissabtes del mes de juny amb un horari de projeccions habitual entre les vuit del vespre i les deu de la nit.

Quatre-centes persones podran gaudir de la programació en cada sessió, amb una selecció de pel·lícules clàssiques i d'altres de més recents. Alguns dels títols que es podrien projectar són "Joker", "Tauró", "Indiana Jones" o clàssics de Disney.

El projecte té com a objectiu reactivar l'oci a la comarca del Pla d'Urgell i ajudar a lluitar, al mateix temps, contra la Covid-19, amb una aportació d'un 20% del preu de l'entrada a les necessitats dels serveis sanitaris de la comarca.

Les entrades es podran adquirir a través del web del restaurant Resquitx i costaran 5 euros per persona.

L'autocinema també permetrà als usuaris fer una activitat que normalment no es pot fer en una sala de cinema convencional, com és sopar. El que es pretén és combinar la possibilitat de veure cinema en una pantalla gegant i la comoditat de fer-ho en la intimitat i seguretat del vehicle propi.

Part de les instal·lacions de l'antiga discoteca Big Ben de Golmés al costat de la qual s'ubicarà de forma temporal un autocinema ACN/Oriol Bosch

En aquest sentit, l'espai comptarà amb dues "food truck", on es podran adquirir entrepans, hamburguese, patates i refrescos. A més, en acabar la pel·lícula s'organitzaran altres activitats paral·leles, com ara concerts al jardí del restaurant Resquitx.

 

Història de l'autocinema

Els "drive-in" o "autocines" van adquirir la seva fama durant la dècada dels anys 50 del segle passat als Estats Units, quan més de 4.000 sales d'aquestes característiques es repartien per tot el país.

 

Aquest concepte de cinema permet veure una pel·lícula en una pantalla gegant des del cotxe amb la comoditat d'adequar el volum del so del film als gustos personals a través de la ràdio del cotxe.

A més, i tenint en compte la situació actual de crisi sanitària, l'activitat permet mantenir seguretat i distanciament social a l'aire lliure.

L'activitat també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollerussa, que cedirà material urbà i de Mollerussa Comercial, que ajuda en l'organització aportant patrocini entre els seus socis.

A més, totes les entitats col·laboradores es faran ressò de la programació a través de les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut