Glovo va seguir en servei durant el temporal, a diferència de Deliveroo i UberEats

Alguns repartidors de plataformes digitals de menjar a domicili van optar per treballar malgrat la força de la borrasca Gloria

Ivan GutiérrezActualitzat

El temporal Gloria ha imposat condicions de treball molt adverses als repartidors que treballen per a plataformes digitals de menjar a domicili.

Però malgrat el vent i la pluja, que incrementaven el risc d'accidents, molts repartidors van optar per seguir treballant. Per què? 

Nasir Mehmood, repartidor de Glovo i membre de Riders x Derechos:

"Durant aquests dies podem aprofitar una mica millor. Normalment faig 200 euros en quinze dies. En tres nits puc fer el mateix que en quinze dies, no em queda cap altre remei que aprofitar-ho."

Glovo va seguir en servei durant el temporal, a diferència de Deliveroo i UberEats
Nasir Mehmood, repartidor de Glovo, va voler aprofitar la situació (CCMA)

 

Poden guanyar més diners, perquè en aquest cas, Glovo li oferia un bonus per treballar enmig del temporal, uns dos euros més per comanda.

I és que els dies de pluja són els més llaminers per a aquestes empreses, ja que les comandes es multipliquen perquè hi ha més gent a casa.

Però aquest dimarts, davant la gravetat del temporal, la seva competència, Deliveroo al migdia, i UberEats més tard, van decidir deixar d'operar. Glovo va seguir i només va deixar de treballar, segons un portaveu, a les zones del litoral, les de més risc

Nasir Mehmood: "Hi ha el risc de la pluja i el vent. En cada comanda reps dues trucades per part del client preguntant què passa. Nois, una mica de consciència, el temps està així, és el que hi ha, heu d'aguantar una mica."

 

Però en l'economia de plataformes pesa molt la puntuació. Com més disponibilitat, més feina i més punts. I com més punts, més feina. I si bé Glovo va dir que no penalitzaria per no treballar, el Nasir ho va veure com una oportunitat.

"No tinc una puntuació tan bona com altres repartidors, i aquests dies són quan Glovo t'obre totes les hores possibles. No queda un altre remei."

Una realitat crua, i que en dies com els d'aquesta setmana pot acabar en accident. Un preu que cap puntuació pot compensar. 
 

 

ARXIVAT A:
Temporal GloriaEconomia de butxacaPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut