Una protesta de Glovo a Barcelona, d'on s'acomiadarà la majoria del personal (EuropaPress/David Zorrakino)

Glovo acomiadarà 250 treballadors, la majoria a Barcelona

La decisió arriba pocs dies després d'una nova multa d'Inspecció de Treball i, segons l'empresa, els acomiadaments seran de personal d'oficina

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresa catalana Glovo ha anunciat que acomiadarà 250 treballadors, un 6,5% de la plantilla. La tisorada afectarà, sobretot, la seu que l'empresa té a Barcelona.

No es rescindirà el contracte de cap dels repartidors ni treballadors dels supermercats, només de personal d'oficina. En un comunicat, el fundador de l'empresa, Oscar Pierre, lamenta la decisió.

Afirma que el "ràpid creixement" de l'empresa ha provocat "ineficiències en les operacions", i ha anunciat que aquest 2023 la companyia farà una anàlisi en profunditat del funcionament de tots els departaments.

L'octubre del 2022, Glovo va començar a veure "una desacceleració" de les seves taxes de creixement anuals, a més de la demanda, que ha atribuït a les taxes d'interès i d'inflació i a la pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors.

Nova multa d'Inspecció de Treball

L'anunci de retallades es produeix pocs dies després que Glovo rebés una altra multa d'Inspecció de Treball i de la Seguretat Social de 56 milions d'euros.

En aquest cas, va ser per a la filial de l'empresa a Madrid, per tenir contractats falsos autònoms i treballadors sense els papers en regla. La companyia diu que recorrerà la sanció.

Segons dades del Ministeri de Treball, a tot Espanya Glovo acumula multes per uns 205 milions per períodes previs a la "llei rider", que va entrar en vigor l'agost del 2021.

Aquesta llei obliga empreses com Glovo a contractar els repartidors com a assalariats, una obligació que ja havia establert el Tribunal Suprem el setembre del 2020 en una sentència contra aquesta mateixa empresa.

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsEmpresa
Anar al contingut