Aina Moll durant un acte en el seu homentatge a Can Alcover el 2012
Aina Moll durant un acte en el seu homentatge a Can Alcover el 2012

Glosses i missatges de condol per la mort de la filòloga Aina Moll

Personalitats del món de la llengua, la cultura i la política no han tardat a mostrar el seu condol per la mort d'Aina Moll, referent en la normalització del català

Actualitzat

Aina Moll, la filòloga que va ser la primera directora general de Política Lingüística de la Generalitat, ha mort aquest dissabte a la nit als 88 anys. Al llarg de la seva vida va contribuir a la normalització lingüística als territoris de parla catalana.

La filòloga va néixer a Ciutadella, Mallorca. Entre altres, va coordinar la Campanya Interinstitucional de Normalització Lingüística de les Illes Balears, va organitzar el Segon Congrés de Llengua Catalana i va ser sòcia fundadora de l'Obra Cultural Balear.

Diverses personalitats dels territoris de parla catalana no han tardat a mostrar el seu condol a través de les xarxes socials. Mateu Xirí, president d'Esquerra Republicana de Mallorca, li escrivia una glossa:

Obra Cultural Balear, l'entitat que promou la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears, s'ha referit a Moll com una "figura essencial" en la normalització del català a les illes. Així mateix ho ha fet Òmnium Cultural.

Els governs de les Illes Balears i de la Generalitat de Catalunya també ha recordat la figura de la filòloga. Francina Armengol, presidenta de les Illes Baleras, Quim Torra, president de la Generalitat i Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, escrivien el següent:

Des del món de les lletres tampoc han faltat els missatges de condol.

 

ARXIVAT A:
Català Educació
Anar al contingut