Glenn Close, Mila Kunis i Angelina Jolie, estrelles d'una cartellera plena de novetats

"Aquellos que desean mi muerte" i "4 días" destaquen juntament amb Fernando Trueba i la saga "Star Wars"

Ismael Martín AmorósActualitzat

La cartellera es renova amb una nodrida remesa de pel·lícules, amb predomini absolut de drames -alguns bèl·lics-, amb protagonistes femenines i noms coneguts de l'òrbita de Hollywood. Però també Javier Cámara i Fernando Trueba, documentals, música i, a plataformes, l'últim de l'univers Star Wars.

 

"Aquellos que desean mi muerte"

Dirigida per Taylor Sheridan
Thriller. 136 minuts. Estats Units

Angelina Jolie, bombera, ajuda un noi a qui persegueixen uns assassins a "Aquellos que desean mi muerte". Tots dos marcats, a foc, per traumes en aquest thriller ple d'acció, flames i amb direcció de Taylor Sheridan, responsable d'aquella celebrada "Comanchería".

 

 

"4 días"

Dirigida per Rodrigo García
Drama. 100 minuts. Estats Units

Glenn Close no es rendeix després d'encaixar la seva vuitena temptativa frustrada d'aconseguir un primer Oscar. Hi torna amb un punyent melodrama sobre la complexa reconnexió entre una mare i una filla, Mila Kunis, consumida per l'heroïna i les mentides. I amb direcció de Rodrigo García, fill de Gabriel García Márquez.

 

 

"Quo Vadis, Aida?"

Dirigida per Jasmila Žbanić
Drama. 104 minuts. Bòsnia.

Història tan desoladorament real com la barbàrie propiciada pel genocida general serbi Ratko Mladic a Srebrenica, el 1995. La directora Jasmina Žbanić reconstrueix de forma lapidària aquella matança indiscriminada de 8.372 civils bosnians i el vergonyós paper de les Nacions Unides. Nominada als Oscars i amb protagonisme femení.

 

 

"Tiburón blanco"

Dirigida per Martin Wilson
Terror. 124 minuts. Estats Units

Per als amants del terror arriba "Tiburón blanco", una escapada en hidroavió a la Gran Barrera de Corall australiana que es converteix en malson per a un grup de joves. En una fràgil embarcació salvavides hauran de fer servir l'enginy per resistir la monstruosa amenaça que els arriba de sota l'aigua. 

 

 

"El olvido que seremos"

Dirigida per Fernando Trueba
Drama. 100 minuts. Colòmbia

Fernando Trueba ens transporta a la Colòmbia dels anys 70 a "El olvido que seremos", amb Javier Cámara convertit en un pioner de la salut pública: el doctor, professor i activista Héctor Abad. Un cant humanista, emotiu i intimista i, sobretot, una història d'amor paternofilial.

 

 

"Com robar un país"

Dirigida per Rehad Desai i Mark J. Kaplan
Documental. 93 minuts. Sud-àfrica. Subtitulada en català

Un grup de periodistes destapen la gran trama de corrupció que va sacsejar Sud-àfrica el 2018 i que va comportar la dimissió i el judici al president Jacob Zuma. Es projecta a 38 sales d'arreu del territori i, simultàniament, a la plataforma Filmin.

 

 

"La historia se repite (Live sessions)"

Concert. 96 minuts. Espanya

La música s'instal·la a la cartellera, tot i que només divendres 6 de maig. La banda catalana La Sra. Tomasa i el seu extens col·lectiu mestís reviu sobre l'escenari les seves "live sessions" a "La historia se repite"

 

 

"Ven y mira"

Dirigida per Elem Klimov
Bèl·lica. 136 minuts. Rússia. Reestrena

Reestrena antològica del cinema bèl·lic europeu. "Ven y mira", signada pel director rus Elem Klimov, arriba restaurada a sales. Un al·legat contundent contra la guerra a través dels ulls d'un nen que s'allista amb entusiasme per tal de derrotar Hitler i el feixisme, però es troba la crueltat i el pitjor malson inimaginable.

 

 

"Boda sense fi"

Dirigida per Maggie Peren
Comèdia romàntica. 95 minuts. Alemanya. Versió doblada al català

Una jove que creu fermament en l'amistat però gens en l'amor i en la parella lluita de forma obsessiva per aturar el casament del seu amic d'infància. I ho fa a "Boda sense fi", un casori que es repeteix un dia i un altre, en un film que beu, sense amagar-ho, d'aquell "Atrapat en el temps".

 

 

I a plataformes:


"Proyecto DAU"

Dirigida per Ilià Khrzhanovski i Iekaterina Oertel
Drama. Rússia. Filmin 

Cinema amb vocació històrica, amb l'antiga URSS com a rerefons. "DAU", projecte monumental en forma de pel·lícula i de sèrie, es projecta a sales dins la programació del D'A Film Fest, però també a Filmin. 10 anys de rodatge i un munt d'actors que conviuen en un gran set per construir un retrat pertorbador sobre les misèries del règim soviètic. 

 

 

"Star Wars. La remesa mala"

Dirigida per Dave Filoni i Brad Rau
Animació. 16 capítols. Estats Units. Disney+

Per als amants de l'univers Star Wars arriba la sèrie, "La remesa mala", amb clons experimentals i d'elit, molt efectius, que miren d'obrir-se pas a través d'una galàxia en constant evolució.

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut