Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Girona

Girona tindrà per primera vegada un rei Baltasar negre, no pintat

Girona és una de les ciutats que s'han adherit a la campanya "Baltasar de Veritat" de Casa Nostra, Casa Vostra

Actualitzat

La cavalcada de la ciutat de Girona tindrà, per primera vegada, un rei negre que no caldrà pintar-lo, segons ha acordat la Junta dels Manaies, l'entitat que organitza la cavalcada des de fa 62 anys.

L'organització Casa Nostra, Casa Vostra va engegar fa unes setmanes la campanya "Baltasar de Veritat", perquè diverses ciutats apostin pels reis de pell negra. Girona s'ha adherit a la campanya i ha rebut fins a tres candidatures de persones que volien ocupar el lloc.

 

 

 

62 anys sense "cap candidat negre"

La Junta de Manaies de Girona explica que la decisió s'ha portat a terme per la pressió mediàtica que han patit, però també han reconegut que mai se n'havia escollit cap perquè, fins ara, no havien tingut candidats de pell negra que fessin de Baltasar.

Tal com ha explicat el president de la Junta, Narcís Reixach:

"Davant la pressió mediàtica que s'ha format nosaltres teníem coll avall que s'hauria de presentar un candidat. Però també perquè mai hi ha hagut cap candidat en els 62 anys enrere ni cap persona que, amb aquestes característiques, es presentés com a rei."

 

Altres ciutats adherides

La campanya de l'ONG Casa Nostra, Casa Vostra està tenint força ressò, ja que diverses ciutats com Figueres, Solsona i Prats de Lluçanès també s'hi han sumat.

 

 

L'altra ciutat que mantenia el costum, Reus, ha decidit que no canviarà la tradició, ja que assegura que el color de pell no hauria de ser un criteri per escollir el rei Baltasar.

Malgrat el canvi d'aquest any, el president de la Junta de Girona també creu que tothom hauria de tenir dret a representar el rei negre:

"Si som democràtics, si una persona de Girona vol sortir a la cavalcada no li podem dir que no, hem de ser solidaris amb tothom."

En canvi, l'Ajuntament de Girona ha felicitat la decisió d'escollir un rei Baltasar de pell negra i ha explicat que mai va pressionar-la:

Tal com ha explicat la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau.

"Els hi vam fer veure que seria positiu que la cavalcada fos una manifestació de la normalitat social que tenim. Si a la nostra ciutat  hi ha persones de diferents races i cultures, doncs aquells actes que tinguin lloc a la nostra societat haurien de ser una fotocòpia d'aquesta realitat social."

A la pròxima cavalcada de Girona hi haurà un rei negre que no serà pintat, però sí que es maquillarà a la seva comitiva, que la formaran una seixantena de persones.

Des de l'Ajuntament han al·legat que no hi ha prou joves de pell negra perquè no hagin de recórrer a pintar la cara dels acompanyants de Baltasar.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut