Barcelona

Girona se suma a l'Associació de Municipis per la Independència

Girona és la primera capital de demarcació catalana adherida a l'Associació de Municipis per la Independència. El ple municipal d'ahir al vespre va aprovar per 11 vots a favor, 9 en contra i 5 abstencions una moció presentada per la CUP i Reagrupament per unir-se a aquesta plataforma, que es constituirà formalment demà a Vic i que ja té més d'un centenar de municipis adherits.

RedaccióActualitzat
L'objectiu de l'Associació de Municipis per la Independència és posar les bases d'una futura consulta oficial independentista des dels ajuntaments. Durant el debat hi va haver una picabaralla entre els representants municipals de la CUP i el Partit Popular, que fins i tot van amenaçar d'abandonar el ple.

El promotor de l'Associació de Municipis per la Independència és l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que proposa convocar una consulta a tots els municipis catalans de forma simultània sobre la independència.

Vila d'Abadal creu que és una iniciativa possible "si tots els consistoris i la societat civil es posen d'acord i treballen junts per aconseguir-ho".


Anar al contingut