Les càmeres es posaran on el problema és més recurrent

Girona posarà càmeres als contenidors d'escombraries per "atrapar" els veïns incívics

L'alcaldessa diu que les multes no han estat suficients per posar fi a "l'incivisme greu" que encareix la recollida i no facilita el reciclatge
Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Girona vol fer un pas més per combatre les actituds incíviques i la imatge de deixadesa a la ciutat. Ha decidit instal·lar càmeres de videovigilància als contenidors per atrapar els veïns incívics que llencen les escombraries a fora o hi abandonen mobles vells i voluminosos.

L'Ajuntament admet que la campanya de multes no ha estat efectiva i critica que aquest incivisme greu persisteixi, segons ha dit l'alcaldessa Marta Madrenas.

"Vam fer aquesta campanya, vam posar moltes sancions i no ha estat efectiva. Ho hem de reconèixer perquè tots tenim ulls, i a qualsevol barri, a qualsevol carrer, et trobes residus deixats davant dels contenidors, i no n'estem satisfets."


S'instal·laran més de 30 caixes i suports a diferents illes de contenidors de la ciutat --on es detecti que el problema és recurrent-- per posar-hi càmeres a l'interior, i algunes s'aniran canviant de punt de manera rotativa.

Madrenas ha dit que es posaran aparells amb sensors que enregistrin quan algú s'acosta als contenidors a deixar-hi les escombraries.

Les multes no han funcionat

L'Ajuntament ha posat prop de 200 sancions, la majoria entre novembre i desembre, quan es va iniciar la campanya contra els qui llencen escombraries a fora o hi deixen objectes que han d'anar a la deixalleria.

Però, segons l'alcaldessa, no ha servit per evitar la "mala sensació i percepció de ciutat poc cuidada" que fa veure deixalles i trastos fora dels contenidors.

Deixalles fora d'un contenidor en un carrer de Girona

Incivisme greu i car

Marta Madrenas considera que aquest és un problema d'"incivisme greu". Critica que, tot i que cada nit els escombriaires s'emporten les deixalles, l'endemà al matí, al cap de poques hores, en alguns llocs ja hi tornen a haver escombraries i altres residus davant els contenidors.

A més de la mala imatge, l'alcaldessa recorda que també n'encareix la recollida i dificulta el reciclatge.

"No sé si la gent n'és conscient, però després a l'Ajuntament se'ns penalitza perquè no es pot fer una gestió diferenciada de les deixalles. No parlem d'una ximpleria, sinó d'un problema d'incivisme greu."

L'alcaldessa de Girona no amaga que han hagut d'arribar a aquest punt perquè no han trobat cap altra solució. Però també demana que, en la mesura del possible, la ciutadania col·labori per posar fi a aquest incivisme

"Ja ho saben, que les deixalles s'han de portar allà, perquè no les llencen al mig de la vorera; aleshores, per què no obren la tapa i les llencen a dins?", es pregunta l'alcaldessa.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut