Girona

Girona manté la recomanació de no besar el cul de la Lleona per evitar el contagi de la grip nova

Els turistes que visiten la ciutat de Girona tenen una tradició que la grip nova podria fer desaparèixer. Diu la llegenda que si es fa un petó al cul de l'estàtua d'una lleona enfilada en una columna al Barri Vell es torna algun dia a la ciutat. L'Ajuntament, però, té por que aquesta pràctica afavoreixi el contagi de la grip i ha recomanat deixar de fer-ho. I no només això, sinó que ha anunciat que retirarà les escales de ferro que permeten als visitants arribar a fer el petó on toca. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha defensat aquest diumenge la mesura a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació. Diu que cal apostar per la prevenció i per potenciar les mesures higièniques.

Actualitzat
El consistori gironí ha començat a demanar als guies turístics que recomanin als visitants que facin el petó al cul de la Lleona a distància en comptes d'enfilar-se fins a tocar la pedra. Per si de cas aquesta recomanació no fa efecte, l'Ajuntament ha decidit curar-se en salut i retirarà els graons de ferro que permeten accedir a la figura de l'animal.

Davant de la incredulitat que ha generat la notícia i de les crítiques que han manifestat alguns turistes, que la troben ridícula, Anna Pagans ha sortit en defensa de la decisió. L'alcaldessa assegura que, davant d'aquesta mena de grip desconeguda, qualsevol mesura preventiva ha de ser benvinguda.

No acceptar més rebaixes de l'Estatut


En l'entrevista que li han fet a Catalunya Informació, Anna Pagans també ha parlat d'altres temes d'actualitat nacional i local. Pel que fa a l'Estatut, Pagans s'ha posicionat en la línia del conseller Antoni Castells, respecte al fet que Catalunya no pot acceptar més rebaixes al text per part del Tribunal Constitucional.

Pagans, però, ha evitat fer referència a la necessitat de pronunciar-se a favor o en contra d'una manifestació preventiva tot i reconèixer que, inevitablement, la diada de l'11 de setembre d'enguany girarà a l'entorn de la sentència.

Les obres del TGV

Sobre les obres del TGV que afecten la ciutat des de fa un any, l'alcaldessa ha afirmat que s'està treballant sobre el calendari establert inicialment tot i els imprevistos que poden sorgir. Pagans ha dit que en les properes setmanes hi haurà més canvis en la direcció del trànsit d'alguns carrers i espais, com la zona propera a la plaça Europa.

Amb tot, Pagans ha insistit que s'està apostant per tenir un contacte permanent amb els veïns afectats sobre les accions que es porten a terme. L'alcaldessa ha reafirmat que espera un "final feliç" a aquestes obres.
Anar al contingut