Girona i Salt tenen 48 hores per retirar pancartes i llaços grocs dels ajuntaments
Façana de l'Ajuntament de Girona

Girona, Salt i Platja d'Aro, obligats a retirar pancartes i llaços dels ajuntaments

La resolució de les Juntes Electorals de Zona de Girona i la Bisbal d'Empordà donen als ajuntaments un termini de 48 hores per despenjar els símbols

Actualitzat

La Junta Electoral de Zona de Girona ha donat 48 hores als Ajuntaments de Girona i Salt perquè retirin les pancartes en suport als presos i els llaços grocs de les façanes dels consistoris.

Paral·lelament, la Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha fet el mateix requeriment a l'Ajuntament de Platja d'Aro, perquè retiri les pancartes del seu edifici.

La resolució estima en part les denúncies que li van fer arribar el PP i Ciutadans al·legant que amb independència del pensament polític dels partits, cal preservar "la imparcialitat de l'Administració".

La Junta Electoral de Zona de Girona també mana que els mateixos símbols es retirin d'aquells locals que seran col·legis electorals el 28A. En aquest cas, però, la resolució diu que com a molt tard això s'haurà de fer la mitjanit del 26 d'abril, abans que comenci la jornada de reflexió.

Més enllà d'això, la resolució desestima la resta de peticions que recollien les denúncies dels dos partits, i permet que les estelades, les pancartes i els llaços grocs puguin continuar penjats en altres equipaments municipals.

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha celebrat la decisió de la Junta Electoral de Zona i ha reclamat celeritat a l'alcaldessa Marta Madrenas

 

"Que compleixi la llei, acati la resolució i retiri la pancarta d'una vegada per totes".


Aquest no és el primer cop que la Junta Electoral ordena retirar la pancarta de la façana de l'Ajuntament de Girona. El 4 de desembre del 2017, just abans del 21D, el consistori ja va haver de despenjar-la. En aquella ocasió, la va substituir per una altra en què es llegia "Llibertat d'expressió'.

 

Retirada a Barcelona i Sabadell


Una resolució semblant de la Junta Electoral va fer que l'Ajuntament de Barcelona acabés despenjant la setmana passada el llaç groc que tenia a la façana.


A Sabadell, els Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental han retirat els sis llaços grocs que fins la setmana passada estaven enganxats a la façana de l'edifici.

La setmana passada, la Junta Electoral Central va fer arribar una instrucció directa a aquest ens perquè despengés els símbols. Els responsables dels Serveis Territorials van procedir a treure els llaços divendres.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
Anar al contingut