Girona

Girona evitarà que es busqui menjar als contenidors i donarà cistelles bàsiques

A partir de dilluns que ve, a Girona, es començaran a tancar els contenidors on els supermercats llencen menjar caducat o productes malmesos per evitar que hi hagi persones que el recullin. A aquestes persones els derivaran cap al Centre de Distribució d'Aliments, on els donaran una cistella bàsica.

RedaccióActualitzat
L'ajuntament de Girona posa en marxa una campanya per detectar les famílies que, amb la crisi, passen més dificultats, amb l'objectiu que ningú no hagi de patir pel menjar.

La imatge de persones que remenen pels contenidors per trobar alguna cosa que encara es pugui menjar s'ha anat fent cada vegada més habitual en totes les ciutats.

Per evitar que vagi a més i per ajudar a qui ho necessiti, l'Ajuntament de Girona ha firmat l'acord de col·laboració amb els responsables de tres supermercats, que es comprometen a donar els productes que per alguna causa no es poden posar a la venda, defecte d'envàs, a punt de caducar... un nou sistema que vol garantir la necessitat bàsica d'alimentació de les persones que viuen a la ciutat i que podrien estar en risc d'exclusió.

A partir de dilluns que ve, a Girona, es començaran a tancar els contenidors on els supermercats llencen menjar caducat o productes malmesos per evitar que hi hagi persones que el recullin. Els primers seran els contenidors de la zona oest de la ciutat, en una prova pilot que després s'estendrà a la resta.

A les persones que pretenguin fer-ho, els agents cívics municipals i la policia municipal els donaran un val per anar a recollir una cistella de productes bàsics al Centre de Distribució d'Aliments. A més de donar-los aquesta cistella bàsica, quan aquestes persones vagin al Centre de Distribució d'Aliments se'ls derivarà als serveis socials municipals.

El Centre de Distribució d'Aliments de Girona atén actualment 840 famílies, però l'Ajuntament preveu que a finals d'any puguin ser un miler.

Els supermercats incrementaran les seves aportacions a aquest centre. Bonpreu, Novavenda i Condis són les tres primeres cadenes que s'hi han adherit, però, segons l'Ajuntament, s'ha parlat amb totes les que hi ha a la ciutat i s'han compromès a col·laborar de manera que s'aniran incorporant nous centres fins a cobrir tot el territori.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que "aquell sector de la societat que està més en risc, que és el que ha de buscar en aquests moments en contenidors, no té necessitat de fer-ho, el que volem dir és que no cal. Ens hem conjurat tots plegats per donar resposta digna, amb garanties, a totes les persones que tenen necessitat alimentària".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut