El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, durant la seva intervenció a Banyoles. Imatge publicada el 24 de novembre del 2021. (Horitzontal)
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, durant la seva intervenció a Banyoles. Imatge publicada el 24 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Giró afirma que no hi ha "cap problema" entre JxCat i ERC després de la negociació dels pressupostos

ACN Banyoles.-El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha assegurat que "no hi ha cap problema fins a dia d'avui" entre les dues forces que formen el Govern, JxCat i ERC. Giró ha negat que hi hagi hagut "desgavell" en la tramitació dels comptes i ha insistit que l'opció prioritària per aprovar-los sempre ha estat "el soci del 52%". El conseller, a més, ha comparat la relació entre els socis del govern català amb els de l'espanyol i ha assegurat que entre JxCat i ERC no hi ha hagut "baralles similars a les de les dues vicepresidentes". Sobre la negativa de la CUP per tirar endavant els pressupostos, Jaume Giró ha afegit que la decisió és legítima i que "la història jutjarà" el seu posicionament, recolzat per les bases de la formació.

Després d'aconseguir passar el primer escull de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat, el conseller d'Economia, Jaume Giró, descarta que les negociacions hagin passat factura als socis del Govern. Així ho ha afirmat durant la presentació dels pressupostos a la demarcació de Girona, afirmant que no ha vist "cap problema fins a dia d'avui" entre els membres d'ERC i JxCat que formen el Govern.El titular d'Economia ha insistit que tots els consellers tenen com a punt de mira "el bé comú del país". Per això defensa que la negociació dels pressupostos entre els dos socis de govern ha estat "discreta" i "sense cap problema". Giró ha comparat aquesta relació entre ERC i JxCat i la que tenen els dos socis que formen el govern espanyol: PSOE i Podem.En aquest sentit, el conseller ha afirmat que a la Generalitat no ha vist "ni una baralla" com la que van presenciar les dues vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz sobre la derogació de la reforma laboral. Giró ha recordat les "amenaces" entre les dues vicepresidentes i els conflictes que van tenir PSOE i Podem a l'hora de tancar una proposta de pressupostos pel 2022.Per aquest motiu, Giró ha negat que el Govern hagi viscut un "desgavell" a l'hora de crear els pressupostos i negociar-los amb una tercera formació. El titular d'Economia ha recordat que per les dues formacions al Govern la prioritat era tirar-los endavant "amb els socis del 52%". Malgrat tot, el conseller ha assegurat que van reunir-se i intercanviar molts documents però no van ser suficients com per aconseguir el seu suport.Sobre la negativa de la CUP als comptes, Jaume Giró creu que "la història jutjarà" la decisió de la formació, recolzada per les seves bases. Malgrat tot, creu que és una "bona notícia" que el Govern hagi trobat una força que permeti desencallar els pressupostos.Els pressupostos pugen a 111,5 MEUR a GironaA les comarques gironines, el Govern preveu invertir 111,5 milions d'euros el 2021. 97,3 milions seran per a projectes d'inversió directa, mentre que 14,2 seran per transferències de capital. El 61% dels diners es destinaran a transport i salut i en destaquen els 11,9 MEUR que aniran a parar als centres de l'Institut d'Assistència Sanitària o els 7,1 MEUR per a la millora de la C-66 al seu pas per Banyoles.Per altra banda, el conseller Jaume Giró ha anunciat que els pressupostos d'aquest 2022 van acompanyats d'un compromís d'inversió per al 2023 que a la demarcació de Girona se situa sobre els 66,5 milions. El conseller d'Economia ha assegurat que l'any vinent es mantindran les dotacions plurianuals compromeses que en comarques com el Pla de l'Estany superen la inversió prevista pel proper 2022 (l'any que ve es preveu invertir 10,83 MEUR i el 2023, 14,45).

Anar al contingut