L'empresari Josep Santacreu, a la presentació de la candidatura Va d'Empresa a la Cambra de Comerç

Gir a la Cambra de Comerç de Barcelona: Santacreu s'imposa a la llista independentista

El candidat de "Va d'Empresa" s'imposa per majoria en la votació a la presidència davant "Eines del Pais", l'equip que ha estat al capdavant de la institució els últims 4 anys

Albert ClosasActualitzat

Canvi de 180 graus a la Cambra de Comerç de Barcelona. La candidatura Va d'Empresa, de Josep Santacreu, ha guanyat per majoria absoluta les votacions a la presidència. 

De les 52 vocalies, n'ha guanyat directament 26, però, a més, n'hi ha uns altres 5 d'independents que es van comprometre a donar-li suport, tot i que caldrà esperar a la votació final.

Santacreu s'ha imposat sobre l'equip que ha estat al capdavant de la institució els darrers 4 anys, el d'Eines del País, impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana, que s'ha quedat amb 21 seients. 

La victòria de Santacreu es pot donar per segura, tot i que cal recordar que el president de la Cambra no serà escollit definitivament fins d'aquí a unes setmanes, quan es reuneixi el Ple de la Institució.

Membres de la candidatura Eines de País durant el seguiment dels resultats (ACN/ Maria Pratdesaba)

Cal recordar que el Ple té més membres dels 52 que han estat escollits avui per sufragi dels electors. En total, són 60, i per tant se li han d'afegir uns altres 8 representants. D'aquests, 6 ja van ser nomenats, ja que són els que decideixen les dues representacions patronals més significatives del país: Foment del Treball i Pimec, a parts iguals. Però que se sàpiga el nom no significa que se sàpiga definitivament el sentit del seu vot, que es farà efectiu el dia del Ple.

Queden finalment 2 representants del que abans s'anomenava "cadires de plata", grans empreses que fan aportacions voluntàries al finançament de la Cambra. La quantitat s'ha establert ara en 150.000 euros per any de mandat. Però la realitat és que, de moment, no s'ha presentat ningú a aquests dos llocs, i per tant a la votació no es comptaran. És a dir, que la votació es farà sobre 58 i no 60 membres del Ple. Per tant, la majoria absoluta quedarà en 30 vots (la meitat de 58 més un). Però justament aquests 30 vots han quedat superats amb els 31 que ha tret ja en la votació d'avui la candidatura de Santacreu.

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut