Gest d'Aragonès als partidaris de salvar el govern: ofereix coordinació amb Junts a Madrid

El president ha exigit "màxima lleialtat" a Junts, en cas que la militància decideixi quedar-se al govern, en la sessió de control al Parlament

Redacció/AgènciesActualitzat

Pere Aragonès ofereix la coordinació d'Esquerra i Junts a Madrid, un dels tres punts de l'acord d'investidura que els seus socis defensen que no s'estan complint.

Poques hores abans que comenci la consulta de Junts en què la militància ha de decidir si vol mantenir-se o no al govern, el president de la Generalitat ha garantit "acció coordinada" al Congrés i al Senat en els temes consensuats al govern. Quedarien excloses qüestions com la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat, que just aquest dimarts ha aprovat el govern espanyol.

Ha estat en la sessió de control, que s'ha fet aquest dimecres al Parlament. Aragonès també ha reiterat que veu "marge per arribar a acords". "Vull que aquest govern continuï i ho dic amb tota la claredat perquè hem fet molt bona feina en molt poc temps", ha dit.

També ha exigit "màxima lleialtat" a Junts, en cas que les seves bases optin per mantenir-se a l'executiu: "Un acord no serviria de res si en pocs dies tornem a la mateixa situació", ha subratllat el president.

Ho deia en resposta al president del grup de Junts, Albert Batet, que ha apel·lat a la "generositat i responsabilitat", alhora que ha defensat l'obligació del seu partit de "complir amb l'encàrrec que va rebre de la ciutadania i el deure de complir amb el mandat del 52% d'avançar cap a la  independència". 

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, passant a l'hemicicle pel cantó del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, allunyant-se
Albert Batet ha apel·lat a la "generositat", en la sessió de control al Parlament (ACN/Mariona Puig)

Geis: "No puc fer la meva feina sense complicitat a Madrid"

En tot cas, qui havia fet referència explícita a l'estratègia coordinada a Madrid ha estat Gemma Geis, consellera fins ara ambigua amb relació a la consulta del seu partit i pròxima a Puigdemont. 

"Si no complim els pactes de govern i no puc assegurar que a Madrid anem amb la força per defensar el sistema universitari, no em veig capaç de continuar desenvolupant les meves tasques com a consellera", ha afirmat la titular del Departament de Recerca i Universitats.

Geis ho ha dit durant una resposta parlamentària, quan ha aprofitat per referir-se així a la crisi entre els socis de govern i criticar que no pot fer la seva feina si no hi ha "complicitat".

Geis ha assegurat creure en "una altra manera de viure i fer política" i ha afegit que ella mateixa no ha parat d'estendre ponts. "No puc fer la meva feina si aquesta complicitat a Madrid no la treballem des d'aquí", ha insistit.

Així, ha assegurat que els ponts continuen estesos, amb la "lleialtat" amb la qual ha treballat fins ara, però ha reiterat que necessita "màxima complicitat" a Madrid per continuar sent una consellera rigorosa "i amb el lideratge que el país mereix en l'àmbit de la recerca i les universitats".

 

ARXIVAT A:
JxCatERCPere AragonèsParlament de CatalunyaCrisi de govern
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut